Készülhet az Ocean’s 14?! Clooney és Pitt már elhintette, ki lesz a rendező!

MOZI HÍREK – Brad Pitt és George Clooney állítólag egy Oscar-díjas háborús film rendezőjét szemelte ki az Ocean’s 14 filmhez…

 

 

Úgy tűnik, hogy az Ocean’s-filmek stábja újra összeáll. Ugyanis a hírek szerint az Ocean’s 14 már fejlesztés alatt áll. Ráadásul egy Oscar-jelölt rendezőt szemeltek ki hozzá. Az Ocean’s-franchise 1960-ban kezdődött az Ocean’s 11 című filmmel, aztán a 21. században Ocean’s Eleven néven újjáalakult, egy all-star szereplőgárdával, amelyben George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts és még sokan mások is helyet kaptak. Két folytatás következett, a 2004-es Ocean’s Twelve és a 2007-es Ocean’s Thirteen. 2018 nyarán egy női főszereplőkkel készült spin-off, az Ocean’s 8 volt az eddigi utolsó etap. Ennyi év után úgy tűnik, Clooney és Pitt végre készen áll arra, hogy visszatérjen a franchise-hoz.

A Deadline szerint a Nyugaton a helyzet változatlan (All Quiet on the Western Front) rendezőjét, Edward Bergert fontolgatják az Ocean’s Fourteen rendezésére. Mind George Clooney, mind Brad Pitt szeretné visszavenni Danny Ocean, illetve Rusty Ryan szerepét. Az eredeti Ocean’s-trilógia három korábbi filmjét mind Steven Soderbergh rendezte. Arról egyelőre nem esett szó, hogy miért nem Soderbergh rendezi az Ocean’s Fourteen-t. Ahogy arról sem, hogy ki térhet még vissza a szereplők közül a folytatásban. Berger következő filmjét, a Conclave-t nemrég mutatták be Telluride-ban a Két magányos farkas (Wolfs) mellett, ami ugye a Clooney és Pitt főszereplésével készülő Jon Watts-film.

 

Nem az Ocean’s 14 az egyetlen, amin dolgozhatnak?!

 

Ez már a második nagyszabású franchise-film, amellyel Berger kapcsolatba hozható. Hiszen néhány napja még arról szóltak a pletykák, hogy ő a legesélyesebb a következő James Bond-film rendezésére. A rajongók kíváncsiak lehetnek arra, hogy Soderbergh miért nem tér vissza. Az ok részben az Ocean’s Eleven néhány kulcsfontosságú szereplőjének eltávozása lehet az évek során. A Frank Cattont alakító Bernie Mac 2008-ban hunyt el, alig egy évvel az Ocean’s Thirteen után. Halála után Soderbergh azt mondta, hogy Bernie Mac nélkül nem lesz Ocean’s Fourteen. 2020-ban, 98 éves korában elhunyt Carl Reiner, aki Saul Bloomot alakította az Ocean’s-trilógiában. Az eredeti Ocean’s stábjának két kulcsfigurája távozott, így minden bizonnyal űr maradt a franchise-ban.

Ennek ellenére 2021-ben Soderbergh nyitottabbnak tűnt a visszatérés gondolatára.

Az Ocean’s franchise rengeteg szereplővel kiegészítheti a szereplőgárdát, például visszahozhatná Julia Robertset, Catherine Zeta-Jonest és Andy Garciát. Vagy behozhatná Danny Ocean nővérét, Deborah Oceant, akit Sandra Bullock alakított az Ocean’s 8-ban. A folytatásban Deborah csapatának más tagjai is csatlakozhatnának, például Cate Blanchett, Anne Hathaway és Rhianna, hogy csak néhányat említsünk. Érdekes lesz látni, hogy az Ocean’s Fourteen hogyan oldja meg az Ocean’s 8 végén történt ellentmondásos felfedezést, miszerint Danny Ocean meghalt. Ez könnyen lehet, hogy Danny megrendezte a halálát. Vagy az új film még azelőtt játszódik, hogy ez megtörténne.

Az is tény, hogy a Warner Bros. már dolgozik egy újabb Ocean’s-filmen. A Barbie társszereplői, Margot Robbie és Ryan Gosling újra összeállnak, hogy egy előzményfilmet vezessenek, melynek címe egyszerűen Oceans. A filmet az Austin Powers-franchise rendezője, Jay Roach fogja rendezni. Az 1960-as években játszódik majd, az eredeti Rat Pack-filmre emlékeztetve. Robbie és Gosling Danny és Debbie Ocean szüleit alakítják majd. A filmet 2023-ban kezdték volna el forgatni, de a SAG-AFTRA sztrájk miatt elhalasztották. Most pedig valószínűleg Robbie terhessége miatt késik. Úgy tűnik, a Warner Bros. egyszerre két különböző Ocean’s-filmet is fejleszt. Az egyik egy klasszikus folytatás, a másik pedig egy újragondolt franchise a ma dolgozó két legkedveltebb sztárral.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."