Két hét után is kimagasló eladásokat produkál a Black Myth: Wukong

Két hét alatt újabb mérföldkőhöz érkezett a kínai Game Science játéka, amelyről a minap írtuk, hogy állítólag nem az Xbox Series technikai limitációi miatt nem jelent még meg a Microsoft konzolduójára.

 

A Hero Games a legnagyobb külsős részvényes a Game Science-ben. Ez a cég már ismert lehet onnan, amikor az ingyenes Steam-kódok mellé járó szabályokról számoltunk be (volt pár felettébb furcsa kérésük). Tőlük Daniel Wu adott interjút a Bloombergnek, és eközben megerősítette, hogy a Black Myth: Wukong két héttel a megjelenése után már több mint 18 millió eladásnál jár. Wu az interjúban megerősítette még azt is, hogy egy kiegészítő is készül az akció-RPG-hez. Persze ne is számítsunk további részletekre, hiszen valószínűleg még csak most kezdték el a fejlesztést.

Mi arról írtunk pletyka formájában, hogy állítólag két kiegészítő is készül a Black Myth: Wukonghoz, és hogy ennek bejelentése egy évvel a játék megjelenése után lehet. Ez talán úgy lehet pontos, hogy a MÁSODIK kieg bejelentését időzíthetik a megjelenés első évfordulójára (tehát 2025. augusztus 20-ára, vagy annak környékére). Viszont az, hogy már most szó van egy DLC-ről, kissé meglepő, mert eddig mintha arról lett volna szó, hogy az Xbox Series verzió kivitelezése lett a legfontosabb. Ez ugyebár még nem rendelkezik megjelenési dátummal sem (de nincs ezzel egyedül: a tegnapi hírekben megfordult az Enotria: The Last Song is, ahol szintén problémákba futottak a fejlesztők, de ott inkább bürokratikus mintsem technikai akadályok vannak).

A Black Myth: Wukong augusztus 20-án jelent meg PlayStation 5-re (PlayStation Store), illetve PC-re (Steam, Epic Games Store; továbbá a kínai WeGame platformra is eljutott). Három nap alatt 10 millió értékesítést hozott össze, úgyhogy érthető módon itt is belassultak az eladások, mert 11 nap alatt még 8 millióval dobta meg a közönség az eredményeket. Legközelebb valószínűleg akkor hallunk eladási adatot, ha 25 millióig jut.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)