A Samsung arra kéri felhasználóit, hogy hagyják el ezt az alkalmazást egy jobb Google-alternatíva javára

TECH HÍREK – A Samsung arra ösztönzi felhasználóit, hogy bizonyos telefonokon váltsanak a Samsung Messages alkalmazásról a Google Messages alkalmazásra. A dél-koreai technológiai óriás a saját üzenetküldő alkalmazása helyett most inkább a Google megoldását helyezi előtérbe.

 

Az utóbbi napokban a Samsung több hírben is szerepelt legújabb döntéseivel és fejlesztéseivel kapcsolatban. Különösen figyelemre méltó, hogy a vállalat egyre inkább az mesterséges intelligenciába helyezi a bizalmát, amelyet új televízióinak központi elemévé tesz. Emellett a közelgő Samsung Galaxy Ring, amelyet „aranytojásnak” neveztek, új elvárásokat támaszt a technológiai iparban.

Azonban, ahogy a 01Net portál legújabb közleménye kiemeli, most a Samsung Messages alkalmazás került reflektorfénybe a Samsung készülékein. A vállalat fokozatosan eltávolítja saját üzenetküldő alkalmazását nemcsak a legújabb modellekről, hanem a régebbi eszközökről is. Miért? Az eredeti jelentés szerint a Samsung egyre inkább támogatja a Google Messages alkalmazást a Galaxy telefonokon saját alkalmazása helyett.

 

A Samsung Messages többé nem előre telepített

 

A Samsung legújabb készülékei, mint például a Galaxy Z Flip 6 és a Z Fold 6, nem tartalmazzák a Samsung Messages alkalmazást előre telepítve olyan régiókban, mint az Egyesült Államok, bár néhány európai területen még elérhető. Ezenkívül a régebbi modellek, például a Galaxy S20 Ultra és az S22 Plus felhasználói értesítéseket kapnak, amelyek arra kérik őket, hogy váltsanak a Google Messages alkalmazásra. Bár a Samsung Messages jelenleg letölthető a Galaxy Store-ból, ez a helyzet várhatóan hamarosan megváltozik.

A lépés fő célja az RCS üzenetküldési protokoll elterjedésének ösztönzése. A Google különösen érdekelt ebben a technológiában, és a Samsung célja, hogy javítsa az Android-felhasználók üzenetküldési élményét a Google Messages alkalmazás előnyben részesítésével. Annak ellenére, hogy a Samsung Messages támogatja az RCS protokollt, annak használata a mobilszolgáltatótól függ, ami a Google Messages esetében nem áll fenn. Mindkét vállalat biztos abban, hogy egy közös üzenetküldő alkalmazás javítja az Android-felhasználók általános élményét.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.