Mégis szeretne egy új játékot készíteni a Final Fantasy alkotója!

Mégsem a Fantasian volt volt Sakaguchi Hironobu utolsó játéka? Meggondolta magát a veterán fejlesztő, akinek a Final Fantasy franchise-ot köszönhetjük…

 

2021-ben azt nyilatkozta a VGC-nek a veterán játéktervező, hogy a Fantasiant úgy kezelte mint az utolsó teljes játékát, és arra utalt, hogy a stúdiójának, a Mistwalkernek a Fantasian megjelenése után a két epizód lesz a feladata, utána pedig még nem volt terv a folytatásról. Sakaguchi a Fantasiant tekintette utolsó projektjeként, és ez volt a fejében mindvégig, amíg fejelsztették azt.

Ám tavaly év végén Sakaguchi megerősítette, hogy egy új projekten dolgozik, és a Famitsunak adott interjújában a héten már arról beszélt, hogy nagyon élvezi, hogy ismét egy csapat részeként dolgozhat. Hogy min, az még nem ismert, de a Mistwalker nemrég levédetett egy új nevet (Fantasian: Dark Edge), így gyaníthatjuk, hogy ezen dolgozik a japán stúdió.

„Tényleg úgy csináltam a Fantasiant, hogy azt hittem, ez lesz a nyugdíjba vonulásom előtt utolsó munkám, de igen, visszavonom. Egy új projektről kezdünk beszélni… vagyis egy új játékot készítünk. Majdnem ugyanaz a csapat, amelyik a Fantasianon dolgozott, de még nem mondhatom el, hogy min dolgozunk. Egy dolgot mondhatok, hogy a játékgyártás jó móka. Valószínűleg most már inkább öröm mint munka. Talán azért, mert öregszem, de rájöttem, hogy nagyon jó dolog egy csapatban dolgozni. Izgatottan várom, hogy újra együtt fejleszthessek mindenkivel. Mellesleg, személyes megjegyzésként, hamarosan unokát várok. Remélem, hogy az új játékba is bele tudom majd építeni azt, amit akkor érzek,” mondta Sakaguchi.

A Fantasian Neo Dimension, ami korábban Apple Arcade-exkluzív volt, valamikor az év folyamán fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Nintendo Switch-re. És ezek után jöhet a Fantasian: Dark Edge, ami valószínűleg már-már a next-gen felé hajlik, hiszen 2026-2027 környékére már tuti itt lesz a PlayStation 6 és az új Xbox.

Forrás: VGC, Famitsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)