Nevetséges mohóság: olyan skinért kérnek pénzt az Overwatch 2-ben, ami régebben ingyenes volt!

Ráadásul nem is olcsó mulatság most a Blizzard hero shooterében megszerezni az egyik régebbi karakter egyik skinjét, ugyanis a jelenlegi szükséglet olyan magasra lett emelve, amit már tényleg csak röhejesnek tudunk mondani.

 

Anno a Heroes of the Stormban bukkant fel Genji Oni skinje, ami kb. egy évvel később az Overwatchban is felbukkant. Vagy ingyenesen megszerezhettük azt a lootboxokból, vagy kb. 1000 OW érméért meg lehetett a boltból vásárolni. Azóta eltelt néhány év, az Overwatch első, fizetős részét pedig átvette a free-to-play modellt használó második, és a Microsoft (ugyanis övék az Activision Blizzard King) felettébb mohó megoldással hozta vissza ezt a régi skint a játékába.

Most a Blizzard Gear Shopban van egy olyan akció szeptember 16-áig, miszerint ha legalább 75 dollár (~30 ezer forint, ha euróból számítjuk át) értékben vásárlunk, akkor ingyen megkapjuk a Genji Oni skint. Csakhogy az amerikai és az Egyesült Királyságban élő, 18 éven felüli felhasználók élhetnek ezzel az akcióval, amivel maximum ötszáz ilyen aktiváló kódot oszt ki a Blizzard, tehát a korábban sokkal elterjedtebb skint eléggé ritkává vághatná vissza ezzel az akcióval.

Comment
byu/perunamuusi_ from discussion
inoverwatch2

Másképp is meg lehet szerezni ezt a skint, ugyanis az Overwatch 2-ben 1500 ezüstérme kell hozzá. Ennyit elérhetünk a premium battle passban, ha elérjük az 55-ös szintet. A skin legendary ritkaságú (vajon miért, vajon miért…?), de ez akkor is nevetséges, hiszen az Overwatch első részében ingyen meg lehetett szerezni. Mindenesetre ez egy újabb árukapcsolás a Blizzardtól, hiszen csak akkor lehet a Blizzard Gear Shopból megszerezni a skint, ha nem kevés pénzt költünk el, és csak egy adott összeg elérésekor üti csak a markunkat ez a kozmetikus tárgy.

Bár érthető, hogy egy free-to-play játékban nagyobb monetizációra van szükség, néha az történik, hogy túlzásokba esnek. Ez történt talán itt is, ha figyelembe vesszük a skin múltját.

Forrás: PCGamer, Blizzard

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.