Final Fantasy: Xboxra tart több rész, de lehet, hogy mégsem? [VIDEO]

Van, aki úgy gondolja, hogy a Square Enix egyik nagyobb franchise-ának több része is elvándorol a Microsoft konzoljára, de van, aki ennek ellenkezőjét állítja, így felettébb furcsa a szituáció.

 

Az Xbox Two podcaston (ez lett lent beágyazva) Jez Corden arról beszélt, hogy a Final Fantasy VII Remake-projekt (tehát a trilógia mind a három része), a Final Fantasy, illetve a Final Fantasy I-VI Pixel Remaster is mind fel fog bukkanni az Xboxon. Úgy véli, hogy a Microsoft a Tokyo Game Show során fog valamilyen bejelentést tenni a franchise-zal kapcsolatban. Szerinte a Sony nem kötötte ki, hogy a trilógia nem bukkanhat fel a Microsoft konzolján, viszont az kérdéses, hogy mikor.

Mindenesetre még fejlesztés alatt áll a projekt, úgyhogy lehet, hogy a Square Enix kivárja, amíg a Final Fantasy VII Remake utolsó része el nem készül, mielőtt átemeli mind a három játékot a redmondiak hardverére, ami addigra valószínűleg már a next-gen Xbox lesz, hiszen 3-4 év biztosan kelleni fog még a fejlesztésre, és 2027-re már tuti a boltokban lesz az újgenerációs hardver. Miután a Final Fantasy XIV már felbukkant az Xboxon, a következő rész valószínűleg a Final Fantasy XVI lesz, és ha valóban efelé próbálkozik a Square Enix, már csak arra leszünk kíváncsiak, hogy miképp fog majd futni az Xbox Series S-en, mert a PlayStation 5 is néhol küszködik Clive történetének megfelelő futtatásával, és azért a PS5 erősebb hardverrel bír…

De eközben egy másik bennfentes, Alex Donaldson arról beszél, hogy sem a Final Fantasy VII Remake, sem a Final Fantasy VII Rebirth nem áll fejlesztés alatt Xboxra. Osztja Corden véleményét, így szerinte is megvárja a Square Enix a trilógia befejezését a portolás előtt, és a kiadó szerinte lassan mindent elkezd Xboxra is tervezni, hacsak nincs ennek ellenkezőjére egy jó indoka (például egy, az exkluzivitásért adott pénzes boríték…). Szerinte a régi vezérigazgató alatt elindított (exkluzivitással rendelkező) projekteket nem fogják már módosítani.

Ki tudja, hogy mi az igazság…

Forrás: WCCFTech, Icon-Era

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu