Michael Keaton viccesen ütötte le a kérdést: miért gondolja, hogy ő a legjobb Batman? [VIDEO]

MOZI HÍREK – Michael Keaton nem fogta vissza magát, amikor megkérdezték tőle, miért ő a legjobb Batman, és szellemesen így válaszolt: „Mert az vagyok.” A Wired kérdezz-felelek videójában az ikonikus színész az internet egyik legvitatottabb kérdésével szembesült, és a rá jellemző stílusban válaszolt.

 

Keaton gyorsan és humorosan reagált: „Ó, mert az vagyok.” Sok rajongó számára az ő ábrázolása a Denevéremberről máig felülmúlhatatlan. Legyen szó arról, hogy ő volt az első, aki Batmant a nagyvászonra hozta, a karaktere nosztalgikus hangulatáról, vagy Tim Burton gótikus fantáziájának Gotham Citybe való bevezetéséről, Keaton rövid, de merész válasza még mindig sokak számára rezonál.

Érdekes módon, a szerepben való sikere nem volt mindig biztos. Amikor Tim Burton őt választotta, Keaton inkább komikus szerepeiről volt ismert, és sokan ezt hatalmas kockázatnak tekintették. Visszatekintve a negatív visszhangokra Tim Burton hollywoodi Walk of Fame ünnepségén, Keaton így emlékezett vissza az eredeti szereposztás körüli vitákra:

„Sosem fogom megérteni, miért érdekelte ez az embereket. A felháborodás… azt hihetted volna, hogy megtámadnak minket. Hihetetlen volt. A sajtó megőrült. De [Burton] kiállt mellettem. Az a bátorság, amellyel kitartott a döntése mellett, mindig is nagyra lesz értékelve általam.”

Michael Keaton örökre megváltoztatta Batmant

 

1989 előtt Batman főként televízióban volt látható, Adam West egy szórakoztató, könnyed változatát alakította a karakternek az 1960-as években. De Keaton ábrázolása egy sötétebb, komolyabb Batman-t vezetett be, amely összhangban volt a karakter komorabb képregényes változataival.

Keaton váratlan partnersége Burtonnel és Jack Nicholson felejthetetlen Joker-alakítása új szintre emelte a Batman-filmeket. Bár a franchise egy rövid időre elvesztette irányát a Batman & Robin túlságosan színes és könnyed hangvételével, Christopher Nolan trilógiája később visszahozta Batman komorabb oldalát, különösen A Sötét Lovag című filmmel, amelyet sokan a legjobb Batman-filmnek tartanak.

Keaton Batmanje annyira szeretett maradt, hogy nemrég visszatért a The Flash című filmben, bizonyítva, hogy még mindig ő viseli a koronát sokak szemében, mint a legjobb Batman.

Miközben Robert Pattinson visszatér Bruce Wayne szerepébe a The Batman – Part II-ben 2026-ban, és James Gunn egy új Batmant készül bemutatni a DCU-ban, még kérdéses, hogy ezek az új ábrázolások hogyan állják meg a helyüket. De jelenleg Keaton biztosnak tűnik abban, hogy az ő Batmanje továbbra is az etalon marad, függetlenül attól, hogy ki veszi fel a köpenyt legközelebb.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.