Nintendo Switch 2: a DS-hez hasonló élményt fog kínálni?! [VIDEO]

Lehetséges, hogy a Switch utódja a Game Boy Advance után kiadott handheldre is hasonlítani fog, ami felettébb nagy meglepetést okozhat…

 

Christopher Dring, a Gamesindustry főszerkesztője a VGC podcastjén beszélt arról, amit a forrásaitól hallott. Szerinte a Nintendo Switch 2 (ez természetesen nem a platform hivatalos neve, és állítólag még egy keveset várnunk kell addig, amíg a nagy N hivatalosan el nem kereszteli) két kijelzős termék lesz, de még nem tudjuk pontosan, hogy ez mit is jelenthet. Vagy két kijelző lesz a handhelden, vagy csak egy, de a televízió is használható lesz a játékhoz, hogy valóban ilyen kettős kijelzős élményt biztosítson.

Ehhez hasonlót produkált a Nintendo Wii U is, a Switch előtt megjelent, és hatalmas bukásként elkönyvelt konzol is. Annak az egyedi kontrollere, a Game Pad egy tabletszerű kontroller volt, és azon is volt egy kijelző. Sok belsős fejlesztésű, first-party játék kihasználta ezt a funkciót, ám a külsős, third-party fejlesztők nem nagyon vették igénybe a Game Pad által biztosított lehetőségeket. Ez viszont hogyan működne, ha a Switch 2-t handheld módban használnánk? Ha valóban csak egy kijelző lesz a készüléken, akkor nem nagyon lehet egy második képernyővel számolni.

Ezért jöhet szóba a Nintendo DS példájának követése. A 2004-ben megjelent platform hatalmas siker lett, és még a Sony akkori handheldjét, a PSP-t (PlayStation Portable) is kenterbe tudta az eladások tekintetében verni. Ez a handheld két kijelzővel rendelkezett (elvégre a neve is erre utalt: DS = Dual Screen = két kijelzős). Talán lehet, hogy nem ilyen lesz a platform, ugyanis a korábbi pletykák szerint 8″-os (20,32 centis), 120 Hz képfrissítési rátára képes LCD kijelzővel rendelkezhet a Nintendo Switch 2.

Mindez még nem hivatalos, de lassan a Nintendónak ki kell terítenie a kártyáit az asztalra, ugyanis 2025-ben (kérdéses még, hogy az év elején, vagy esetleg egy kicsit később, tavasszal) a platformnak meg kell jelennie.

Forrás: TwistedVoxel

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)