Az új Farkasember a legenda szépségesen tragikus olvasata

MOZI HÍREK – Modern történetben tér vissza a mozi egyik klasszikus szörnyetege: a Farkasember a legenda új, 21. századi olvasata, amely a horror kötelező műfaji elemei mellett a történet tragikus oldalát helyezi előtérbe.

 

„Ez nem hagyományos horrorfilm, annál sokkal több rétege van – magyarázta a címszereplő Christopher Abbott a Collidernek. – Ijesztő a történet, de ugyanakkor szépségesen tragikus, mert a szörny nem csupán borzasztó, vérengző lény, hanem maga is áldozat, aki szenved, ahogyan válogatott kínokat élnek át a szerettei is, és mindvégig nem tudni, hogyan érkezik el számukra a megváltás.”

Abbott szerint a film rendezője, Leigh Whannell ugyanolyan kivételes érzékenységgel közelíti meg a történetet, ahogyan korába tette A láthatatlan ember esetében, ezért szerinte akiknek tetszett az előző film, bizonyára a Farkasembert is szeretni fogják. A színész azt is elmondta, hogy miközben Whannell számos meglepő vizuális innovációt vet be filmjében, a szörny átváltoztatásához a lehető leghagyományosabb trükköket alkalmazták: a forgatási napokon órákat töltött a maszkmesterek székében, türelmesen várva, hogy a farkas kifinomult dizájnjának minden rétege arcára és testére kerüljön.

(Wolf Man – hazai bemutató: 2025. január 16.)

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.