Egy pillanat alatt eldőlt, ki lesz az Anora címszereplője

MOZI HÍREK – Sokszor csak hosszú szenvedés után sikerül eldönteni, ki kapja meg egy adott film különleges képességeket igénylő főszerepét, Sean Baker rendező számára azonban könnyű volt a választás.

 

Amikor feleségével, Samantha Quannal – aki filmjeinek társproducere – megnézte a legutóbbi Sikoly-filmet, még az előadás alatt azt súgta a fülébe, hogy egy perccel távozásuk után máris hívni fogja Mikey Madison ügynökét. A fiatal színésznő a Sikoly-film egyik mellékszereplője volt, és Baker annyira meggyőzőnek találta alakítását, hogy azonnal tudta, megvan új, Anora című opuszának címszereplője.

A rendező-forgatókönyvíró mindezt a minap lezajlott torontói fesztiválon mesélte el a Varietynek, hozzátéve, hogy Madisonre már Quentin Tarantino Volt egyszer egy… Hollywood című filmjében is felfigyelt, de a végső lökést a Sikoly adta.

Baker azt is hozzátette, hogy Madisonnek köszönheti, hogy teljesen összeállt a fejében az Anora története, mivel a sorsdöntő moziélményt követően a filmet már kimondottan a színésznőre írta.

Az Anora hősnője egy brooklyni szexmunkás, aki szerelembe esik – vagy legalábbis úgy tűnik számára – egy orosz oligarchia fiával (Mark Eydelshteyn). Hirtelen összeházasodnak, ám a feldühödött szülők mindent megtesznek, hogy a frigyet érvénytelenítsék.

Az Anora Arany Pálmát nyert a Cannes-i Filmfesztiválon, és 97 százalékon áll a RottenTomatoes kritikai portálon.

(Anora – hazai bemutató: 2024. november 7.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.