Nightingale: még a Palworld is megihlette, ezért több eleme is megváltozik! [VIDEO]

A napokon belül érkező The Realms Rebuilt frissítés inspirációi között a Palworld, továbbá az Enshrouded is megtalálható, és szinte teljes egészében felforgatják a Nightingale-t.

 

Új fegyverek, spellek, dungeonök és bossok? Ilyesmi elvárható egy nagyobb frissítésben. A játékosok bázisaival kapcsolatos korlátozások módosulnak, a fejlődési rendszer át lesz dolgozva, és a macskákra kalapokat is lehet tenni… továbbá az alap küldetésszál is teljesen át lesz dolgozva. Sztorival kapcsolatos világok is jönnek, amiket meglátogathatunk eközben, és ezeket nem véletlenszerűen generálják (a la No Man’s Sky), hanem „kézzel faragottak” lesznek. Így sokkal több struktúra lesz a kalandjaink során, és a játék nyitórésze (ahol megtanuljuk a túlélés és a kraftolás alapjait) is alaposan átdolgozzák. Aaryn Flynn, a Nightingale-en dolgozó stúdió igazgatója többet is elmondott a PCGamernek:

„Végső soron arra jöttünk rá a világok procedurális természetével kapcsolatban, hogy ezeknek a dolgoknak a procedurális generálása és összerakása valójában a történetek elmesélését szolgálja, és azt, hogy a játékosok felfedezhessék a történeteket. Ha felismered, hogy azért építettük ezt az egész technológiát, és azért csináltuk mindezt, hogy történeteket meséljünk, akkor felteheted magadnak a kérdést: „Nos, ezt tesszük?”. Sikeresek vagyunk-e ebben? És ebben csak mérsékelten vagyunk sikeresek. Végigmentünk az Enshroudedon, a Palworldön, a V Risingon, végigmentünk egy csomó nagyobb, elég sikeres túlélő kraftolós játékon nem csak az eladások, hanem a játékosok megítélése szempontjából is. És tényleg a struktúra volt az, ami kiemelkedett a többi játékból, amit mi nem kínáltunk.

A játékosok azt mondták nekünk, hogy kreatívak akarnak lenni, és fel akarják fedezni az építési rendszer határait, de ezek a határok túl kicsik, túl szűkek voltak. Így aztán újraterveztük az egész technológiát. Megfelelő kritikát kaptunk a gyenge bossharcokmiatt. Ezek mind nagyjából egy téma variációi voltak. Így hát kitaláltunk egy csomó egyedi boss-t, akikkel szintén meg kell küzdeni. Az eredeti túlélési és kraftolási rendszerek nagyon működőképesek voltak, de azt mondanám, hogy a nagy tanulság az volt, hogy túlságosan is a tanításra koncentráltunk, és közel sem eléggé a játékosok bevonására, az igazi, igazi elkötelezettségre.

A játékosoknak végső soron elkötelezettnek kell lenniük, és úgy kell érezniük, hogy szeretik ezt a világot, és mi túl sok akadályt állítottunk fel annak érdekében, hogy megismertessük velük, hogyan működik egy rendszer, vagy hogyan működik egy játékmechanika. Túl sok akadályt emeltünk annak érdekében, hogy valóban beleszeressenek a világba. És ez az új megközelítés remélhetőleg jobb munkát végez ebben a tekintetben,” mondta Flynn.

Szóval a riválisok nagyot lendíthetnek a játékon, ami nem rossz. A Realms Rebuilt szeptember 12-én érkezik.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)