PlayStation 5 Pro: az elemzők szerint hozni fogja az elődje eladásait!

Hiába lett eléggé vaskos árazása a PlayStation 5 végre bejelentett félgenerációs frissítésének, egy elemző úgy véli, hogy nem fog annyira rossz eladásokat felmutatni.

 

Az Ampere Analysis szerint 2029-re 13 millió példányt fog a Sony értékesíteni a PlayStation 5 Pro-ról, amelyről részletesebben itt már beszámoltunk. A cég szerint a novemberi megjelenésétől számítva a rajt időszakában kb. 1,3 millió eladást becsült az Ampere a konzolnak, ami kicsivel alacsonyabb a PlayStation 4 Pro 2016-os kezdeti eredményeihez (1,7 millió) képest. A PlayStation 4 Pro-ból 14,5 millió fogyott végül, ami a PlayStation 4 eladásainak kb. 12%-át tette ki, és az Ampere hasonló arányban reménykedik. Piers Harding-Rolls, az Ampere Analysis játékokért felelős kutatási igazgatója részletesebben is kifejtette véleményét:

„A PlayStation 5 Pro ára garantáltan sok kommentárt fog kiváltani. A PlayStation 5 és a PlayStation 5 Pro közötti árkülönbség 40-50% közötti, ami lényegesen nagyobb mint a PlayStation 4 és a PlayStation 4 Pro közötti különbség a megjelenéskor. Az Egyesült Államokban a PS4 Pro 399 dollárért indult, a slim PS4 pedig 299 dollár volt akkoriban, ami 33%-os különbséget jelent. Ráadásul a slim PS4 kiskereskedelmi ára 299 dollár volt, miután a PS4 eredeti, 399 dolláros induló árához képest csökkent. Arra számítunk, hogy az ár egyes vásárlók körében lágyítja a keresletet, de a PlayStation-rajongók számára az árképzés kevésbé fontos szempont.

A PlayStation 5 Pro árazása tükrözi a Sony árrésének védelmét célzó, kiigazított stratégiáját, általában az ellátási lánc inflációját és a közvetlen versenytárs hiányát a ciklus közepén történő frissítéshez képest a tavalyi generációhoz képest (ahol a Microsoft az Xbox One X-et készítette elő). A konkurencia hiánya miatt a Sony számára könnyebb döntés, hogy a meglévő árrés védelme érdekében magasabb árral fusson. A legtöbb leendő PlayStation 5 vásárló számára a standard kiadás jelenti majd az értékarányosan megfelelő terméket,” mondta Piers Harding-Rolls.

Mark Cerny, a PlayStation 5 Pro „belső építésze” a CNET-nek megerősítette, hogy a konzol erősebb GPU-ja a PlayStation VR2 játékainak is hasznos lesz, ugyanis nagyobb felbontásúak lesznek, továbbá a PlayStation Spectral Super Resolution, az MI-t használó felskálázó technológia is a későbbiekben támogatott lesz a VR-headseten. Jelenleg egy olyan játék sem lett bejelentve a platformról, ami PlayStation 5 Pro-s patchet kapni fog.

Viszont azt felsorolhatjuk, hogy mely címek lesznek támogatottak a PlayStation 5 Pro-n: Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls Remake, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant, The Last of Us Part II Remastered.

A PlayStation 5 Pro november 7-étől lesz kapható 800 euróért (320 ezer forintért… és ebben nincs benne a Blu-ray meghajtó, illetve az állvány sem, hogy függőlegesen, felállítva használjuk a konzolt…).

Forrás: VGCCNET

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)