A Valve és a Steam Deck példáját követi a Sony!

Olcsóbban is hozzá lehet majd jutni a PlayStation 5-höz és a DualSense-hez, de egyrészt ez a lehetőség nem mindenhol lesz elérhető, másrészt pedig ezzel nem vadonatúj hardvert kaphatunk a pénzünkért cserébe.

 

A PlayStation Directen felbukkant egy új szekció, a Certified Refurbished. Ezzel a Sony lényegében ugyanazt a lehetőséget kínálja mint amit a Valve a Steam Deckkel. Ha nem szeretnénk teljesen új PlayStation 5-öt, esetleg DualSense kontrollert vásárolni, így vásárolhatunk használtat is. A refurbished, magyarul felújított termékek vissza lettek a Sony-nak küldve több indokból (vagy hibás volt a termék, vagy kibontották a csomagolást, de meggondolták magukat és inkább visszaküldték, amit így nem lehet már újként értékesíteni…), így nem valami teljesen újat, bontatlant kapunk.

A Push Square számolt be, hogy az amerikai régióban még nincsen megjelenési dátuma a PlayStation 5 refurbished modelljeinek, de odaát a PlayStation 5 Digital Edition 350 dollárért, a Blu-ray meghajtóval felvértezett modellért pedig 400 dollárt kérnek el. A tengerentúl a DualSense kontrollerekből is lehet felújítottat vásárolni, mégpedig 60/65 dollárért (színtől függően). Ezek után gyorsan felkerestük az osztrák PlayStation Directet (mert magyar nincsen…), és itt kissé eltérő dolgokba futottunk.

A szomszédban a PlayStation 5-ből csak egy verzióban értékesítenek refurbished verziót, mégpedig 450 euróért, tehát az 550 eurós árhoz képest egy százassal olcsóbb, így 220 ezer forint helyett 180 ezer forintért lehet hozzájutni. DualSense kontrollerekből nem látunk felújítottat, így a mi régiónk ebből a lehetőségből minden bizonnyal ki fog maradni. A Sony szerint a felújított PlayStation 5 alaposan kitisztított, tesztelt, és olyan terméket kapunk, ami újszerű lesz hiteles PlayStation-cserealkatrészekkel. A szükséges kiegészítőket, kábelt és kézikönyvet is megkapjuk és saját, egyedi csomagolásban tálalva kapjuk kézhez. Tizenkét hónapos garanciát is kapunk a konzolra, de látványra talán kicsit hibás termékről lehet szó.

Milyen érdekes időzítés: pont a már-már túlzottan drága PlayStation 5 Pro bejelentése után leplezik le a refurbished konzolokat… csak nem egy áremelés jön?

Forrás: VGC, Push Square, PlayStation Direct US

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)