Call of Duty: Black Ops 6: újabb év, újabb béta-melldöngetés

Szinte évről-évre ugyanaz a menetrend a két évtizede évente jelentkező franchise-zal kapcsolatban, és hiába van új kezekben a franchise kiadója, nem változott semmi sem.

 

Az szokott lenni a történet, hogy a nyáron bejelentik a Call of Duty idei felvonását. Aztán ebből a nyár végén, esetleg az ősz elején érkezik egy béta általában több fázisban (először az előrendelőknek, illetve korábban a PlayStationösöknek a régebbi Activision Blizzard-Sony megállapodás következtében). Majd amint ez befejeződik, néhány nappal később jön az Activision és ünnepli, hogy milyen jó eredményekert ért el az adott év Call of Duty-jának bétája. Na, ez történt idén is, úgyhogy a járt utat a franchise nem hagyta el a járatlanért…

Az Activision azt közölte, hogy a Call of Duty: Black Ops 6 bétája a legtöbb játékossal, a legtöbb órányi játékmenettel, illetve a legtöbb mérkőzéssel rendelkezett, és a játékosonkénti átlagos játékidő is az eddigi legmagasabb volt, így az idei epizód képes volt a korábbiakhoz képest jobban lekötni a játékosait. A béta korai hozzáféréses időszaka augusztus 30-ától szeptember 4-éig tartott PlayStation 5-ön, Xbox Series-en, PC-n, PlayStation 4-en, illetve Xbox One-on. Az előrendelők, továbbá főképp az Xbox Game Pass Ultimate-előfizetői férhettek hozzá ehhez. A második hétvége már mindenki számára nyitott volt ugyanazon az öt platformon, és ez szeptember 6-ától szeptember 9-éig tartott.

Az Activision Blizzard azt is közölte pár napja, hogy idén lesz azért egy változás az eddigiekhez képest. Most, hogy már a Microsoft alá tartozik a kiadó a 68,7 milliárd dolláros tranzakció eredményeképp, nem lesz korai hozzáférés a Call of Duty: Black Ops 6 sztorimódjához, így arra a megjelenés napjáig várni kell (de nem lepődnénk meg, ha ennek ellenére ugyanúgy kiszivárogna).

A Call of Duty: Modern Warfare III és a Call of Duty: Warzone hatodik szezonja szeptember 18-án indul, a Call of Duty: Black Ops 6 pedig október 25-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Az Xbox Game Pass-előfizetőknek a megjelenéstől kezdve elérhető lesz.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)