Metal Gear Solid Master Collection: a Konami is elismerte, hogy jobban oda kell figyelnie! [VIDEO]

A Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 nem volt valami jó állapotban, amikor megjelent, és a japán cég nem szeretné ugyanezt megismételni a folytatással, így lényegében hivatalossá tette, hogy jön a Vol. 2 is a kollekcióból…

 

A Konami sosem ígért teljes értékű remastert az első három Metal Gear Solidból, csak portokat, de még ezek minősége is kifogásolható volt (és nem véletlenül számoltunk be akkoriban többször is arról, hogy a rajongók mennyit javítottak az állapotokon), ugyanis hiányzó opciók voltak, a textúrák néhol kifejezetten elmosottak voltak, a hang néhol bekrepált, és a Metal Gear Solid első része néhol nem volt letölthető. Szóval nem olyan állapotban rajtolt el a kollekció, amit Kojima Hideo munkássága megérdemelt volna.

A Metal Gear Solid Master Collection Vol. 2-ben szinte biztosra vehetjük, hogy a mai napig érthetetlen módon PlayStation 3-exkluzív Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, ami 2008-ban jött ki, végre felbukkanhat PC-n is. A Konami is tudja, hogy ez fontos feladat, így nem szeretne hanyag állapotú kollekciót kiadni a kezei közül. A Metal Gear Production Hotline legújabb epizódján a franchise vezője, Okamura Noriaki is kifejezte, hogy aggódtak, hogy mennyire rögös rajtja volt a kollekció első részének, és ezt nem akarják megismételni.

A Konami eközben a Metal Gear Solid Deltán dolgozik, ami a harmadik rész, a Snake Eater remake-je lesz, és az elvileg valamikor idén fog megjelenni. Minden bizonnyal a kollekció második részére csak ennek rajtja után fog a Konami koncentrálni. De mi lesz ebben a kollekcióban? Értelemszerűen a Metal Gear Solid 4 mellett a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (és esetleg a Ground Zeroes) is a pakk része lesz. Talán úgy lenne a korrekt, ha a PSP-re 2010-ben megjelent Metal Gear Solid: Peace Walker is a csomag része lesz.

Örülnénk, ha a GBC-s Ghost Babel, a két PSP-s Metal Gear Ac!d, illetve a Portable Ops is a csomagban lenne…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)