Palworld: hamarosan új platformon a PocketPair népszerű játéka?

A Tokyo Game Show szervezője elkottyintotta, hogy a Palworld, ami az év elején hatalmas sikerekkel robbant be a köztudatba, nemsokára egy másik konzolon is tiszteletét teheti.

 

A Gematsu fedezte fel, hogy Japán számítógépes szórakoztatóipari beszállítók szövetsége, a Tokyo Game Show szervezői listázták, hogy a Palworldből ki lesz állítva egy PlayStation 5-ös verzió is. Ez persze lehet egy hiba is, de ha visszaemlékezünk arra, hogy a PocketPair milyen nyilatkozatokat tett a játékkal kapcsolatban, inkább tűnik egyfajta elszólásnak, nem pedig valami hibának (mondjuk azért volt egy hiba is az angol nyelvű Tokyo Game Show-menetrendben; a future szót futuer-ként írják).

A Palworld januárban jelent meg a Steamen korai hozzáférésben (Steam Early Access) és az Xbox Series/Xbox One duón is hasonló módon bukkant fel (Xbox Game Preview), és a japán fejlesztők szerint az első hónapban 25 millió játékost vonzott be, amihez hasonló eredményt azóta persze nem ért el, de erről a stúdió vezérigazgatója régebben csak annyit mondott, hogy ez természetes, mert nem lehet mindig csak ugyanazzal játszani, így ő sem tart attól, ha sokan átváltottak az év során valami másra.

Mizobe Takuro, a PocketPair vezérigazgatója márciusban már arról beszélt, hogy a stúdió tárgyal a Palworld további platformokra való portolásáról. A Nintendót már akkor kizárhattuk, ugyanis a Nintendo Switch nem annyira erős platform. Marad tehát a Sony. Júniusban a Palworld közösségi menedzsere már-már arra utalt a Twitteren, hogy a játékból egy PlayStation 5 port készül, és nem sokkal később hozzátette Mizobe, hogy továbbra is tárgyalnak a portokról és nincs mit bejelenteni, viszont ő is már kétkedett a Nintendo Switch verzióban.

Júliusban pedig azt mondta a PocketPair, hogy a Sony-val összeálltak, hogy a Palworldön alapuló üzletüket kiterjeszhessék, így nem csak játék készülhet belőle, ugyanis a nemzetközi licenszelés és a merchandise (repitárgyak) kapcsán egy megállapodás született köztük. Szóval erősen gyanús, hogy jön a PlayStation 5 port…

Forrás: VGC, TGS

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)