Kingdom Come: Deliverance 2: nem kizárt a konzolokon sem a 60 FPS!

Másodpercenként hatvan képkocka konzolon is a Warhorse Studios játékában? Erre minden esély adott, ugyanis a stúdió felettébb optimista ezzel kapcsolatban…

 

A WCCFTech a Gamescomon interjút készített a Warhorse Studios felelős producerével, Maritn Klímával, aki elárult pár dolgot: a játék a legújabb engine-en fog futni (nem Unity és nem Unreal Engine; a csehek más utat járnak!), támogatni fogja a PC-n a felskálázó technológiákat, és konzolokon is esély mutatkozik arra, hogy akár 60 FPS frame rate-tel fusson a belső nézetes akció-RPG…

„Szorosan együttműködünk a Crytekkel, így hozzáférünk a CryEngine legújabb verziójához. Természetesen meg akartuk tartani a Kingdom Come: Deliverance-ből származó testreszabásainkat is. Végül, bár a motor, amivel rendelkezünk, nem egészen ugyanaz az engine mint amit a Crytek a Hunt: Showdownhoz használ, de nagyon közel áll hozzá. Támogatjuk a felskálázó technológiát a Kingdom Come: Deliverance 2-ben, mind az Nvidia DLSS-t, mind az AMD FSR-t. Nem használunk hardveres sugárkövetést (ray tracinget), ugyanis a CryEngine nagyon jó szoftveres sugárkövetéssel rendelkezik.

Az első Kingdom Come Deliverance eléggé megterhelte a PC-ket. Sok mindent csak nyers erővel csináltunk, és úgy gondolom, hogy ez a többletidő, ami a folytatás fejlesztéséhez rendelkezésünkre állt, lehetővé tette számunkra, hogy sokat optimalizáljunk, párhuzamosíthassunk és jobban kihasználjuk a CPU-kat. Természetesen a hardverek most gyorsabbak, a konzolok pedig több memóriával és jobb teljesítménnyel rendelkeznek. Bár a Kingdom Come Deliverance 2 még nincs kész, így még dolgozunk rajta, de a 60 képkocka/másodperc konzolokon nem elérhetetlen számunkra,” mondta Klíma.

Tobias Stolz-Zwilling, a Warhorse PR-menedzsere megerősítette, hogy a Klima által említett szoftveres sugárkövetés valójában a SVOGI (Sparse Voxel Octree Global Illumination) továbbfejlesztett változata. Az SVOGI már az első Kingdom Come: Deliverance mellett pár másik CryEngine-es címben (pl. Snow, War of Rights) is szerepelt, és konzolokon is ott lesz a Kingdom Come: Deliverance 2-ben.

A Kingdom Come: Deliverance 2 február 11-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)