PS5 Pro bejelentés: kitalálhatjátok, melyik PlayStation-kiegészítő kezd kifogyni a boltokból világszerte…

TECH HÍREK – A PS5 Pro 800 euróba (kb. 316 000 forintba) kerül majd, és lemezmeghajtó nélkül debütál. Ezzel együtt a konzol ára 920 euróra (363 000 Ft) emelkedne. A rossz hír pedig az, hogy ez a kiegészítő sok üzletben már most elfogyott…

 

 

Két nap telt el a PS5 Pro bejelentése óta; már ismert a Sony következő konzoljának megjelenési dátuma, specifikációja és ára. Ez utóbbi tényező a legfontosabb a játékosok számára, és minden bizonnyal a 800 euró az a szempont, ami miatt az emberek elgondolkodnak azon, hogy megéri-e megvenni a PS5 Pro-t. Ehhez az árhoz hozzáadódik, hogy nem lesz benne cserélhető lemezmeghajtó, amit külön kell majd megvásárolni. Sokan már tudják, hogy 120 euróba – Magyarországon kb. 55-60 000 forintba – kerül, és világszerte kezd kifogyni az üzletekből.

A PS5 Pro ellentmondásos bejelentését követően a cserélhető lemezmeghajtó már fogyóban van az olyan üzletekben, mint a PSDirect vagy az Amazon, a kiskereskedők többségénél pedig el is fogyott.

A Sony bejelentése több okból is feltűnést keltett. Az egyik a PS5 Pro magas ára, a másik pedig az, hogy nem tartalmazza a lemezolvasót. Vagyis teljesen digitális konzolról van szó, hacsak nem fektetünk 120 eurót ebbe a kiegészítőbe a november 7-es megjelenésig. A közösség attól tart, hogy a készletek fogyásával megindul a spekulálás.

Miközben sokan várják, hogy a következő konzoljukra telepíthessék a lemezolvasót, van olyan vélekedés, hogy egyes felhasználók profitot akarnak termelni azzal, hogy továbbértékesítik azt más játékosoknak. Az Amazonon ugyanis magánszemélyektől 155 eurótól kezdődő ajánlatokat találunk, ami magasabb ár, mint a 120 euró, amennyibe a lemezolvasó általában kerül. Alapáron egyelőre kicsit nehézkes a vásárlás. Magyarországon jelen pillanatban csak az EMAG-nál van raktáron (lásd a lenti linket). Feltehetőleg már ott sem sokáig, abból kiindulva, hogy az olyan forgalmazóknál, mint a Konzolvilág, Konzol Stúdió, Konzolkirály, de még az Alzánál is elfogyott már…

 

PS5 Pro helyett felújított PS5?!

 

Nemrég derült ki, hogy a PlayStation mostantól felújított PS5-öket árul kedvezményes áron. Spanyolországban például a PSDirect weboldalon keresztül 449 eurós áron (kb. 179 000 Ft) kaphatók a PS5 Slim lemezmeghajtóval, míg a digitális változat 50 euróval kerül kevesebbe. A Sony szerint egy felújított PS5 „alaposan megtisztítva, tesztelve és készen áll az új otthonára, 100%-os PlayStation minőséget garantálva”. Arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon mikor válik elérhetővé a közvetlen vásárlás a PS Direct-en keresztül.

Forrás: PS Direct (ES), Amazon, Árukereső, EMAG, Google

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."