Ridley Scott elárulta, mi volt a legnagyobb tévedése az Ailen-filmekkel kapcsolatban!

MOZI HÍREK – Ridley Scott azt mondja, hatalmas hibát követett el az Alien-filmekkel kapcsolatban…

 

 

Ridley Scott nemrég visszaemlékezett arra, hogy tévesen azt hitte, hogy az Alien franchise az Alien 4 – Feltámad a Halál (Alien: Resurrection) után kimúlt. A Total Filmnek nyilatkozva Scott – aki executive producerként dolgozott a nemrég megjelent Alien: Romuluson – arról elmélkedett, hogy az 1997-es folytatás megjelenése után volt egy időszak, amikor úgy gondolta, hogy a sci-fi horror-saga már nem tér magához.

Az Alien: Romulus bebizonyította, hogy még most, több mint 25 évvel az Alien 4 megjelenése után is tudnak mit adni az Alien-filmek a történet és a cél megfelelő kombinációjával – és persze egy nagyszerű szörnyeteggel. Scott számára mindig is ez a lény volt a legfontosabb a franchise számára. Ám tényleg volt idő, amikor úgy gondolta, hogy még a „Xenomorph” impozáns jelenlétesem elég. Így fogalmazott:

„Azt hiszem, tévesen azt hittem, hogy az Alien esetében a régi szörnyeteg elhasználódott.”

„Mert amikor az első [filmeket] csináltuk, én, Jim [Cameron], David [Fincher] és a francia srác [Jean-Pierre Jeunet] voltunk négyen. Elkoptak. A fenevad elhasználódott, és vicces módon részben véletlenül találtam rá a fenevadra. Az idegen nélkül nem lett volna ez a film. A világ összes nagyszerű szereposztása ellenére, amikor egy filmben egy lénnyel való összezártságról van szó, jobb, ha a lényt jól választod meg. Ez nem lehet A lény a Fekete Lagúnából. És ezek közül a dolgok közül nagyon sok szörnyű. És azon múlik, hogy mi az a szörnyeteg, és azon is, hogy hogyan játszol vele, amikor a kevesebb mindig több a feszültség szempontjából. És könnyebb egy olyan filmet csinálni, ami vér és feszültség nélküli. Ezt próbáltam elkerülni. Úgy [gondoltam], hogy meghalt [a filmszéria].”

 

Ridley Scott is belátta: az Alien franchise sosem volt halott

 

Természetesen az Alien univerzuma nem halt meg Ellen Ripley történetének utolsó fejezetével. Hiszen a „Xenomorph” később két Alien vs. Predator filmben is feltűnt, majd Scott végül két előzményfilmjével, a Prometheusszal és az Alien: Covenant-tal tért vissza a franchise-hoz. Mint megjegyezte:

„Ültem és arra gondoltam: >>Milyen kár, mert ez egy hatalmas franchise – a Star Wars és a Star Trek mellett talán a valaha volt legnagyobb -, amely erős lábakon áll.<< Mert még hosszú út áll előttünk. Szóval leültem Damon Lindelof-fal. Leültünk egy asztalhoz, és pörgettük a kereket, hogy megnézzük: merre mehetnénk tovább? És az egész a Prometheusszal kezdődött.”

Scott mindkét filmje alulteljesített a kasszáknál, ami ahhoz vezetett, hogy a Covenant és az 1979-es Alien közötti a harmadik „összekötő” filmjét elvetették. Azonban minden dolog okkal történik. Most Noah Hawley előzménytévésorozata az eredeti Alienhez közeleg, és sokan úgy vélik, hogy az idővonalának a Nostromo felfedezése előtti 30 évre történő elhelyezése jelenti azt, hogy ez a történet helyettesítheti azt a történetet, amit Scott az elveszett előzményfilmben mesélt volna el.

Forrás: GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."