The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom: még egy gyors áttekintés a megjelenéshez közelítve [VIDEO]

A Nintendo már a célegyenesre fordult az új Zeldával, amelyben nem Link lesz a főszereplő, és nem csak ebben okozhat pár meglepetést.

 

2D-s Zeldával a Nintendo 2019 óta nem jelentkezett. Akkor jelent meg a Switch-exkluzív The Legend of Zelda: Link’s Awakening Remake, ami tehát a Game Boy/Game Boy Color párosról lépett át a jelenbe. Fél évtizeddel később ismét a két dimenzióban gondolkodó játékosoknak kedveskedik a Nintendo, ugyanis a The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom ebben a műfajban tevékenykedik… és újabb csavar, hogy Zelda lesz a főszereplő! Eddig nagyon ritka volt, hogy nem Link az, aki megmenti Hyrule-t, úgyhogy emiatt is meglepetés a nagy N bejelentése.

Zeldán és bölcsességén múlik, hogy megmentse Hyrule királyságát. Hyrule népe eltűnik a furcsa hasadékokon keresztül, és az eltűntek között van egy bizonyos kardforgató is. Álljunk össze a titokzatos tündérrel, Trivel, és használjuk a Tri Rod erejét, hogy „visszhangokat” (echókat) hozhassunk létre. Ez alatt a környezetben található dolgok másolataira kell gondolni. Aztán hozzuk létre újra ezeket a visszhangokat, amikor csak szeretnénk, hogy megoldjuk a rejtvényeket és legyőzzük az ellenséget. Használjuk a vizesblokkok visszhangjait, hogy új magasságokba jussunk, készítsünk hidakat régi ágyakból, vagy dobáljunk köveket az ellenségre, esetleg találjuk meg a visszhangok saját, kreatív kombinációját, hogy a saját módszerünket alkalmazhassuk. Még a szörnyek echóit is létrehozhatjuk, hogy melletünk harcoljanak.

A szörnyek ellen tehát szörnyekkel is harcolhatunk, az echókat pedig Tri segítségével lehet majd bevetni (bár ehhez „pálcázni”) kell majd. A The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom megjelenése, ahogy ezt az imént említettük, már tényleg nincs annyira messze, ugyanis már kevesebb mint két hétre vagyunk tőle. A játék ugyanis szeptember 26-án fog megjelenni a Nintendo Switch-re, értelemszerűen exkluzív címként.

Már csak az a kérdés, hogy mennyire lesz képes jó eladásokat felmutatni. Elvégre a Switch egyik utolsó nagyobb first-party címéről van szó.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.