Újabb 650 embert bocsát el a Microsoft a videojátékos ágazatából!

A játékfejlesztők ezúttal nem érintettek, ugyanis a redmondi techóriás más részlegeken folytatta a munkaerő megkurtítását.

 

Stephen Totilo a Game File hírlevélben számolt be arról, hogy ezúttal 650 embert tett utcára a Microsoft a videojátékos részlegéről. Phil Spencer, az Xbox-vezér (aki a részleg vezérigazgatója) így indokolta az újabb kirúgási kört: „Az akvizíciót követő csapatszerkezetünk összehangolásának és az üzleti tevékenységünk irányításának részeként úgy döntöttünk, hogy a Microsoft Gamingben körülbelül 650 pozíciót szüntetünk meg – főként vállalati és támogató funkciókat -, hogy hosszú távon sikeressé tegyük az üzleti tevékenységünket.”

Amikor a legutóbb hajtott végre a Microsoft egy nagyobb körű elbocsátási hullámot (ekkor 1900 embertől szabadult meg a vállalat), az Xboxból, az Activision Blizzard Kingből és a Bethesdából is ell kellett küldeni alkalmazottakat, így akkor bizony a játékok, eszközök és élmények is érintettek voltak. Ezt mi sem bizonyítja jobban mint az Odyssey törlése. Ez volt a Blizzard túlélő játékának kódneve, és ez egy vadonatúj IP lehetett volna, és nemrég pár kép is kiszivárgott ebből a projektből…

Idén is rengeteg leépítésről kellett beszámolnunk. Január 22-én közölte a Riot Games, hogy 530 embert rúgott ki, február végén a Sony Interactive Entertainment 900, az Electronic Arts pedig 670 embert bocsátott el, és előbbi eközben a londoni stúdiójára is lakatot tett, miközben az egy modern fantasy online co-op akciójátékon dolgozott. Márciusban a SEGA eladta a Relic Entertainmentet és 240 embert küldött el európai csapataiból, áprilisban pedig a Take-Two küldte el munkaerejének 5%-át, bezárva a Roll7-et (OlliOlli) és az Intercept Games-et, és itt is leállt pár bejelentetlen projekt. Májusban a Microsoft bezárta az Arkane Austint (Dishonored, Prey 2017, Redfall), a Tango Gameworksöt (The Evil Within, Ghostwire: Tokyo, Hi-Fi Rush; de a Krafton augusztusban átvette a csapatot és a Hi-Fi Rush IP-t) és a Roundhouse Studios a ZeniMax Online-ba dőlt.

Ezek után ki a következő?

Forrás: WCCFTH, Game File

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)