Az Astro Bot a PlayStation ‘Super Mario-ja’? A Team Asobi meglepő választ ad!

Az Astro Bot alkotói reagálnak a Super Mario-összehasonlításokra, és nagy megtiszteltetésnek tartják.

 

„Nyilvánvalóan bóknak vesszük. Ez egy elismerés, és nagyszerű dolog, ha ilyen szinten említenek minket. Szóval igen, ez egy jó dolog” – mondta a Team Asobi egyik képviselője.

Sok játékos számára az Astro Bot nemcsak az év egyik legkiemelkedőbb játéka, hanem az elmúlt évtized egyik legjobb platformjátéka is. Emiatt a játékosok gyakran hasonlítják a Team Asobi címét a Nintendo ikonikus 3D Super Mario játékaihoz, mint a 3D World, Odyssey, Galaxy és mások. Eddig a fejlesztők nem kommentálták nyilvánosan ezeket az összehasonlításokat, de úgy tűnik, hogy a japán csapat meglehetősen hízelgőnek találja.

A Team Asobi elismerésként tekint arra, ha játékukat a Nintendo exkluzív címekhez, különösen a Mario Bros. sorozathoz hasonlítják. Egy nemrégiben az El Español által készített interjúban (a Vandal révén) a csapat egyik szóvivője megosztotta reakcióját arra, hogy az Astro Bot-ot a „PlayStation Super Mario-jának” nevezték. A következőket nyilatkozta: „Nyilvánvalóan bóknak vesszük. Nagy tisztelettel vagyunk az ilyen kaliberű játékok iránt.”

„Ez egy elismerés, és nagyszerű dolog, ha ilyen szinten említenek minket. Szóval igen, ez egy jó dolog,” folytatták. A csapat hangsúlyozta továbbá, hogy videojátékaikat a PlayStation egyedi funkcióinak kihasználására tervezik. „A mi szempontunkból a játékaink a PlayStation technológiáján alapulnak. Ez a játék például nagymértékben a DualSense-re van tervezve. Úgy érezzük, hogy olyasmit hozunk létre, ami egyedülálló a PlayStation számára, és máshol nem található meg,” tették hozzá.

Az Astro Bot egyre fontosabb a Sony számára

Néhány nappal ezelőtt arról számoltak be, hogy a PlayStation vezérigazgatója szerint az Astro Bot kulcsfontosságú cím a Sony számára, különösen, mivel a vállalat egyre inkább a családi játékpiacra kíván összpontosítani. Emiatt a stúdió megerősítette, hogy további meglepetések várnak az Astro Bot rajongóira. Hamarosan elérhető lesz egy ingyenes DLC, amely lehetőséget nyújt a játékosoknak új VIP robotok megmentésére, kihívást jelentő szintek teljesítésére, valamint további forgatókönyvek és speedrun fázisok felfedezésére.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.