Elhunyt Peter Renaday, Duncan hangja a Dragon Age: Originsben

A szép kort megért szinkronhangot például úgy ismerheti egy korosztály mint a Tini Nindzsa Teknőcökben Szecska mester hangját (természetesen angolul…).

 

Sok tévés és videojátékos projektben fordult meg Peter Renaday, akinek halálhíréről egy kollégája és barátja, Townsend Coleman számolt be a Twitteren: „Emberek, ma reggel megdöbbenve értesültem kedves mesterünk, Peter Renaday tegnapi haláláról. Pete volt az egyik legőszintébb, akit valaha ismertem, és nagyon fog hiányozni. Egy hónappal ezelőtt volt szerencsém meglátogatni őt, és ugyanolyan élénk volt mint mindig, 89 éves korában is ugyanolyan szeretetreméltóan buta, okos és tehetséges volt mint amilyennek mindig is ismertem. Ugh, ez nehéz… egy Disney-legenda és a mi drága Szecska mesterünk – nyugodj békében, édes barátom.”

 

 

Még nem tudni, hogy Renaday miképp távozott közülünk, a TMZ arról számolt be, hogy szeptember 8-án, vasárnap a helyi hatóság ellenőrizte, hogy mi a helyzet, ugyanis egy hívásban tájékoztatták arról, hogy a testére bukkantak. Szerintük természetes okokból szenderült Renaday jobb létre, így nem kell ezzel kapcsolatban igazságügyi vizsgálatokat elvégezni, azaz gyilkosságról vagy öngyilkosságról szó sincs.

Már említettük, hogy a Dragon Age: Originsben Duncan hangja az övé volt, de az Assassin’s Creedben és az Assassin’s Creed: Revelationsben is hallhattuk (övé volt Al-Mualim hangja). Az 1987-es Tini Nindzsa Teknőcök-rajzfilmben Szecska mestert szólaltatta meg, aztán sok animációs és videojátékos szerepe volt Szamuráj Jacktől a Gears of War 3-ig bezárólag. A Disney’s Hall of Presidents-ben Abraham Lincoln szerepében is hallható, amint a Gettysburgi beszédet mondja. Renaday felesége 2011-ben bekövetkezett haláláig Florence „Flo” June volt. Ő 35 évig dolgozott titkárnőként a Walt Disney Studios zenei osztályán, és hangját Renaday mellett az 1973-as The Sounds of Christmas című filmben is hallhatjuk.

Renaday-ről a BioWare is megemlékezett: „A BioWare szomorúan értesült Peter Renaday, a Dragon Age egyik kedvenc Grey Wardene, Duncan mögött álló tehetséges szinkronszínész haláláról. Az ő alakítása a Dragon Age: Originsben életre keltette a karakterét, és halála nagy hatással van a közösségünkre. Gondolataink a családjával és barátaival vannak ezekben a nehéz időkben.”

Isten nyugosztalja.

Forrás: PCGamer, TMZ

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)