Hugh Grant elárulja, miért nem lett sikeres a Dungeons & Dragons film

MOZI HÍREK – A történelem egyik legnagyobb szerepjátékának márkájával, sztárokkal teli szereposztással és egy mostanra sikeressé vált streaming otthonnal együtt a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület nem váltotta be a Paramount Pictures reményeit, amelyek egy milliárd dolláros franchise indító mega-slágert vártak a mozikban. Hugh Grant, aki a film egyik másodlagos gonosztevőjét, Forge Fitzwilliamet alakítja, úgy véli, végre rájött, miért nem sikerült ez. A Grant mellett szereplő Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith és Regé-Jean Page nevei szinte garantálták volna a kasszasikert.

 

Ám a The Hollywood Reporternek adott interjújában Hugh Grant azt mondja, hogy a piac elemzőinek alaposabb kutatást kellett volna végezniük, hogy a közönség egyáltalán akar-e ilyen filmet. Grant elmondta, hogy imádja a Betyárbecsületet, „egy igazán jó filmnek” nevezte. Azonban, míg a Dungeons & Dragons rajongói izgatottak lehettek a film miatt, Grant úgy véli, hogy a nagyközönség nem volt eléggé érdeklődő a megjelenés előtt. Ezt mondta:

„Miért nem végeztek előzetes piackutatást? Azt hiszem, ez volt a probléma: alapvetően az emberek csak azt gondolták, hogy nem akarok egy ilyen játékról szóló filmet látni. Miért nem kérdezte meg senki a közönséget?”

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület vége előkészítette a terepet a kalandorcsapatnak, hogy esetlegesen visszatérjenek egy második kampányra. A legtöbb szereplő érdeklődést mutatott egy második film iránt, de az első film jegybevételi eredményei miatt még sokáig várhatunk. Úgy tűnik, hogy az összes játékos összeszedése ugyanolyan nagy kihívás Hollywood A-listás sztárjainak, mint a hétköznapi D&D játékosoknak.

A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület nem volt teljes bukás a mozikban. A film világszerte 208 millió dolláros bevételt hozott, ami technikailag nyereséges volt. Azonban a jegybevételek elfojtották a franchise reményeit. Szomorú, hogy a stúdiónak eredetileg nagy tervei voltak a potenciális franchise-ra. Egy folytatáson túl a Paramount+ már a film bemutatása előtt megrendelt egy élőszereplős sorozatot. Azonban az év elején megerősítették, hogy a Paramount+ lemondta a rendelést. A sorozat nem teljesen halott, mivel lehetséges, hogy egy másik forgalmazó átveszi a jogokat, de semmi sem biztos.

Ahogy az élőszereplős sorozattal, sok rajongó úgy gondolta, hogy egy második film is csak álom marad az eredeti jegybevételi eredmények miatt. Azonban Chris Pine szerint mindig van esély arra, hogy dobunk egy természetes 20-ast. Bár a folytatás esélyei elég kockázatosak (ez két kockadobós vicc), Pine úgy véli, hogy a Hasbro elkészít egy második filmet a jövőben, ami talán nagyobb kritikai sikert arat (ez a poén kicsit erőltetett volt). Pine ezt mondta:

„Úgy gondolom, hogy van egy igazán jó esély arra, hogy készítünk egy újabb filmet, mert szerintem a Hasbro birtokolja a jogokat. Szerintem van esély, és ha megtalálják a módját, hogy pénzügyileg működjön, akkor meg fogják csinálni.”

Miközben a rajongók számtalan karakterlapot készítenek, amit soha nem fognak használni egy játékban, most egyelőre meg kell elégednünk azzal, hogy a Betyárbecsület egy egyszeri kaland marad. Eközben a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület nagy közönséget vonz a végleges streaming otthonában, a Paramount+-on.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.