James McAvoy szerint már „túl öreg” a régóta várt akciófilm folytatásához

MOZI HÍREK – James McAvoy elmagyarázta, miért nem készült el a folytatás az ő sikeres akciófilmjéhez, a Wanted-hoz, és arra utalt, hogy mostanra már túl idős lenne Wesley szerepéhez. Ebben az időszakban, amikor az akciósztárok egyre idősebbek lesznek – gondoljunk csak Tom Cruise-ra, aki „62 évesen még mindig repülőgépekről ugrik le” – McAvoy a maga 45 évével viszonylag fiatalnak tűnik. Azonban számára az olyan karakterek, mint Wesley, „már a fiatalabb generáció szerepei.”

 

A Wanted a Mark Millar és J. G. Jones által írt képregénysorozaton alapul, és Wesley Allan Gibson irodai alkalmazott történetét meséli el, aki felfedezi, hogy apja egy titkos bérgyilkos társaság tagja volt. McAvoy mellett olyan hollywoodi nagyágyúk szerepeltek a filmben, mint Morgan Freeman, Angelina Jolie, Terence Stamp és Chris Pratt, ami segített a filmnek a 342 millió dolláros bevétel elérésében a 75 millió dolláros költségvetésből. Ez azonnal zöld utat adott a folytatásnak, de soha nem valósult meg. A The Hollywood Reporter-nek adott interjújában McAvoy beszélt azokról a problémákról, amelyek késleltették a folytatást, és úgy tűnik, hogy már soha nem fog megvalósulni.

„Volt néhány forgatókönyv, ami eljutott hozzám a folytatáshoz, de nem voltak elég erősek, ezért soha nem lett belőlük semmi. Ha lett volna egy igazán ütős forgatókönyv, akkor persze csalódott lennék. De valami olyat hoztunk létre, amire nagyon büszke vagyok. Timur [Bekmambetov] is nagyon büszke volt rá. A stúdió is nagyon büszke volt rá. Mindenki nagyon izgatott volt, és az idő próbáját is kiállta egy kicsit. Mindig ott van a streamerek kínálatában, és az emberek mindig nézik. Még mindig annyi szeretetet kapok érte fiataloktól, akik akkor még nem is éltek. Szóval büszke vagyok arra, amit csináltunk, és nem szeretném elrontani valami olyasmivel, ami nem lenne elég erős. És nézd, én most már túl öreg vagyok ahhoz, hogy Wesleyt alakítsam. Ez már egy fiatalabb személy szerepe.”

A Wanted 2 a megfelelő időben egy népszerű műfajba illeszkedhetne

Annak ellenére, hogy McAvoy kételkedik abban, hogy 16 év után visszatérhetne Wesley szerepéhez, az utóbbi időben számos színész újra visszatért régi szerepeihez, ami bizonyos esetekben jövedelmezőnek bizonyult — ahogyan Michael Keaton nemrégiben elért sikere is mutatja, mint Beetlejuice. Az akciófilmek mindig is vonzották a közönséget, így a nosztalgia és egy népszerű műfaj kombinációja nyerő ötlet lehet.

McAvoy azonban korábban már azt is jelezte, hogy örömmel venné, ha a Wanted más irányokba indulna el. 2012-ben az IGN-nek elmondta, hogy egy folytatás lehetséges, de nem érezte kényszernek, hogy megcsinálja. Azt is megemlítette, hogy egy új szereplőgárdával történő újraindítás jobb megközelítés lehet. Ezt mondta:

„Azért vállaltam el az első filmet, mert úgy gondoltam, hogy ez egy igazán jó színészi szerep, és függetlenül attól, hogy sok pénzt hoz-e, vagy végül egy jó akciófilm lesz, tudtam, hogy jól fogom érezni magam színészként. Remélem, hogy a második filmnél is így lenne. Az aggodalmam mindig az volt, hogy ha csinálunk egy folytatást, merre fog haladni a karakter? Az életútjára építettük a filmet, és ő már megélte ezt az életutat, szóval mi lenne az alapja a következő filmnek? Talán a jövőben egy teljesen új kölyökkel csinálják meg – egy új főszereplővel. És a Wanted filmek alapkoncepciója az, hogyan változtatta meg az életemet az, hogy orgyilkos lettem.”

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.