Mégsem vált tulajdonost a Metro fejlesztőcsapata?!

Úgy tűnik, hogy a három részre szakadó Embracer Group (amiről el lehet mondani, hogy túl gyorsan nőtt túl nagyra) mégsem válik meg a 4A Games csapatától.

 

Eddig ugyanis az volt a terv, hogy az Embracer Grouptól a Saber Interactive-hoz (akiktól a napokban jelent meg a Warhammer 40K: Space Marine 2, amit végül a Focus Entertainment adott ki) vándorol a 4A Games. A Saber fél éve jelentette be, hogy ki kíván szakadni a Lars Wingefors vezette konglomerátumból, és akkor azt hallottuk, hogy az ukrán stúdió (áttették a székhelyüket Máltára) is az ő zsákmányuk lesz a függetlenné válás során. Ez logikusnak tűnt, de itt jön az érthetetlen fordulat a sztoriban.

A Bloomberg szerkesztője, Jason Schreier közölte, hogy Matt Karch, a Saber Interactive vezérigazgatója egy közleményben tájékoztatta, hogy mindig is szándékukban állt élni a 4A Games kapcsán rendelkezésükre álló jogokkal, de úgy gondolták, hogy minden félnek mégis kedvezőbb lenne, ha a Metro franchise kapcsán ismert fejlesztők végül mégis az Embracer Group tulajdonában maradnak, így nem fognak kiválni a kisgömböcből.

A rajongóknak nem tetszett, amit Schreier mondott, hiszen az Embracer sok stúdiót bezárt, és ezzel rengeteg ember vesztette el állását. Talán akkor javulni fog a véleményük, ha a 4A Games végre bejelenti az új Metro játékát. Ezt a kiadó már 2019 augusztusában közölte, de még mindig csak annyi tiszta, hogy valamikor ebben az évtizedben fog a következő felvonás megjelenni. Idén bár jön egy másik Metro projekt, az nem lesz egy teljes értékű, klasszikus AAA epizód lesz, hanem egy VR-játék, a Metro Awakening, amin a Vertigo Games dolgozik (őket az Arizona Sunshine kapcsán ismerhetjük).

Egy másik stúdió is marad az Embracernél, ugyanis a Zen Studios (ami ráadásul magyar érintettséggel is rendelkezik!) sem vált tulajdonost, így a flipperjátékok kapcsán ismert csapat is végül az Embracer Group tulajdonában fog maradni. Ez van…

Forrás: WCCFTech, VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.