A Blizzard szakszervezete visszavág a Microsoftnak a legutóbbi elbocsátások után

A Blizzard munkavállalói szakszervezete kritizálja a Microsoftot az újabb Xbox leépítések miatt: „Minden dolgozónak joga van a munkahelyén hallatni a hangját”

 

A Microsoft nemrég 650 Xbox-alkalmazottat bocsátott el egy átszervezés részeként, amely a Blizzard egyes csapatait is érintette. A Blizzard munkavállalóit képviselő szakszervezet keményen bírálta a Microsoftot, kijelentve, hogy „minden dolgozónak joga van beleszólni a munkahelyi kérdésekbe”.

A videojáték-ipar válságon megy keresztül, 2024-ben már több mint 12 700 elbocsátást jelentettek, a Game Industry Layoffs portál szerint. A Microsoft, különösen az Xbox divíziója — amely magába foglalja a Blizzardot, az Activisiont, a Bethesdát és számos más stúdiót, amelyek még mindig a projektjeik piacra dobására készülnek — az egyik legnagyobb hozzájárulója ennek az elbocsátási hullámnak.

Nemrég arról érkezett hír, hogy a Microsoft 650 Xbox-alkalmazottat bocsátott el, hogy „biztosítsa játékdivíziójának hosszú távú sikerét”. Bár Phil Spencer biztosította, hogy „nincsenek törölt játékok és nem zárnak be stúdiókat ezeknek az intézkedéseknek részeként”, a további leépítésektől való félelmek és az első párti játékok stratégiájával kapcsolatos bizonytalanságok belső feszültséget okoznak, amit a Blizzard szakszervezete a Microsoft legújabb átszervezésének kritizálásával reagált.

 

A Blizzard szakszervezet reakciója a Microsoft leépítéseire

 

Közismert, hogy a Microsoft leépítéseket hajtott végre mind a Warzone Mobile, mind a Warcraft Rumble csapatainál. Mindkét játék folytatódik a létszámcsökkentés ellenére, ami arra késztette az Amerikai Kommunikációs Munkások Szövetségét (CWA), amelybe a Blizzard World of Warcraft csapata is tartozik, hogy a következő nyilatkozatot tegyék közzé: „A Microsoft döntése, hogy 650 munkavállalót bocsát el a videojáték-iparban, rendkívül csalódást keltő lépés a világ egyik legnagyobb és legnyereségesebb vállalatától,” közölte a szakszervezet.

„Minden dolgozónak joga van hallatni a hangját a munkahelyén és beleszólni az elbocsátások hatásaiba. Azt reméltük, hogy egy olyan cég, mint a Microsoft, amely tavaly 88 milliárd dolláros profitot ért el, ‘hosszú távú sikert’ érhet el anélkül, hogy 650 kollégánk megélhetését tönkretenné. Az ilyen szívtelen elbocsátások túlságosan is gyakoriak lettek. Szolidaritást vállalunk mindenkivel, aki ma elvesztette az állását, és arra bátorítjuk a játékipar minden dolgozóját, hogy csatlakozzanak hozzánk, és alapítsanak szakszervezeteket, hogy megvédjük egymást,” zárul a nyilatkozat.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.