Az egykori San Andreas és GTA 4 fejlesztő szerint a GTA 6 késése még mindig valószínű

A régebben a Rockstarnál dolgozó GTA 4 és San Andreas fejlesztő szerint a Grand Theft Auto 6 késéséről csak néhány hónappal a megjelenés előtt döntenek majd.

 

A Rockstar Games veterán fejlesztője, Obbe Vermeij azt mondja, hogy a GTA 4-et négy hónappal a hivatalos megjelenése után halasztották el, és nem lenne szokatlan, ha ugyanez történne a GTA 6-tal is.

A közösség folyamatosan találgatja a Grand Theft Auto 6 esetleges késését, és múlt héten egy pletyka is felmerült a közösségi médiában, miszerint a Rockstar Games késleltetni fogja a következő nagy nyílt világú játékát. Jason Schreier azt állította, hogy ezek a híresztelések nem igazak, de emlékeztetett arra, hogy a megjelenési dátum bármikor elhalasztható, mert egy ilyen nagy kaliberű AAA-játék fejlesztése rendkívül összetett.

Rockstar Games veterán fejlesztője, Obbe Vermeij, aki a GTA San Andreas fejlesztésén dolgozott, szintén csatlakozott a témához X/Twitter fiókján, hogy kommentálja a GTA 6 késéséről szóló pletykákat. Szerinte, amikor a GTA 4-en dolgozott, a cég a megjelenést az eredeti dátumhoz képest 4 hónappal elhalasztotta, és azt is sugallja, hogy csak 2025 őszéhez közeledve, pontosabban jövő májusban vagy áprilisban fogjuk tudni 100%-ban, hogy a Grand Theft Auto 6 késik-e.

„A GTA 4 megjelenésének elhalasztásáról körülbelül 4 hónappal az eredeti megjelenési dátum előtt döntöttek. Ha még tovább késik, az nehéz döntés lesz. A Rockstar valószínűleg nem lesz abban a helyzetben, hogy eldöntse, sikerül-e 2025-re megjelentetni a játékot, legkorábban májusig. Ráadásul a GTA 6-ot 10 évig fogják értékesíteni, és nincs versenytárs, amitől tartaniuk kellene. Nem fogják kiadni a játékot, amíg nem lesznek 100%-ig elégedettek vele. Nem számít, mit látunk a trailerben” — mondja Vermeij, aki arra is emlékeztet, hogy „nincs bennfentes információja”, és hogy „nem beszélt senkivel.”

 

A Take-Two nem befolyásolja a Rockstar döntéseit

 

A GTA San Andreas fejlesztője szerint a Take-Two nem vesz részt és nincs befolyása a Rockstar döntéseiben. „A Take-Two hagyja, hogy a Rockstar maga döntsön, és nem hiszem, hogy van ok arra, hogy most ezen változtassanak.” Ugyanakkor azt is mondja egy felhasználónak, hogy a PC verzió akár 2027-ig is késhet, ha a játék megjelenése elcsúszik.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.