Az USA már mesterséges intelligenciával kémkedik Kína után!

TECH HÍREK – Mesterséges intelligencia a kémkedésben: A brit MI6 és az amerikai CIA 75 éves együttműködése új szintre lép.

 

A mesterséges intelligencia, különösen az olyan eszközök hatására, mint a ChatGPT, az egyik legforróbb szektor lett a technológiai iparban. Az OpenAI chatbotja hetente több mint 200 millió felhasználó számára jelent hasznos segítséget összegzések készítésében, fordításokban vagy akár matematikai problémák megoldásában. Az MI azonban már most felkeltette számos politikus és kormányzati intézmény érdeklődését, akik szeretnék kihasználni a technológia kínálta lehetőségeket.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Javier Milei a Különvélemény című film ihletésére egy új bűnmegelőzési intézkedést vezetett be Argentínában, de nem ő az egyetlen nagyhatalmú vezető, aki ilyen manővert hajtott végre. Ahogyan a TechSpot portál egy friss publikációjában rámutatott, a CIA és az MI6 mesterséges intelligenciát használt kémkedési műveleteik modernizálására. Annak ellenére, hogy a mesterséges intelligencia hibás vagy hamis válaszokat is generálhat, mindkét ügynökség rendkívül értékes eszközként tekint rá.

 

Egy közel 100 éves együttműködés

 

Bill Burns (a CIA igazgatója) és Richard Moore (az MI6 vezetője) egy közös cikkben emlékezett meg az áttörésről, amelyben ünnepelték a két ügynökség közötti különleges együttműködést, amely 1949 óta van érvényben, és amely mára még inkább a jelenlegi technológiai kontextusra összpontosít. A kémkedés mellett mesterséges intelligencia modelleket is használnak annak biztosítására, hogy az érzékeny műveletek védettek legyenek a külső fenyegetésektől.

A CIA és az MI6 felhőalapú technológiákat alkalmazott és együttműködik magáncégekkel, hogy javítsák képességeiket. Ez a gyakorlat és más országok, például Oroszország, Ukrajna vagy Kína gyakorlata is azt mutatja, hogy a modern technológia egyre nagyobb hatással van a háborús konfliktusokra. Valójában az ügynökségek fő célpontja Kína, mivel ezt a régiót a 21. század legnagyobb geopolitikai és információs kihívásának tekintik. Ezért a technológiai előny megőrzése kulcsfontosságú a jövőbeli kémkedés szempontjából, és a generatív MI ebben kulcsszerepet játszik.

Forrás: 3Djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.