Google Pixel 9 – Kiváló kamerák, hosszabb akkumulátor-élettartam

TECH TESZT – A Google Pixel 9 esetében a szokásos gyengeségek közé tartozik a viszonylag gyenge teljesítmény, de az eszköz számos kulcsfontosságú területen kimagasló, különösen az akkumulátor-élettartam tekintetében. A kamera minősége továbbra is lenyűgöző – még akkor is, ha a Pixel 9 eredményei nem mindig vetekednek a prémium riválisokéival. A Google hét évre szóló szoftvertámogatási ígérete miatt ez a telefon könnyedén hosszú évekig használható maradhat.

 

A Google Pixel 9-et könnyen elhomályosíthatják a Pro kategóriás társai. Végül is három különböző Pixel 9 Pro modell létezik, és figyelembe véve az extra hardvert és funkciókat, amelyeket kínálnak, a standard Pixel 9 gyengének tűnhet. Azonban a kétkamerás kialakítás alatt jól látszik, hogy a Google sok erőfeszítést tett a Pixel 9 fejlesztésére, méghozzá olyan módon, amelyeket évek óta kérnek a felhasználók.

Rengeteg oka van annak, hogy csalódottak legyünk a Pixel 9-ben. A magas ár második éve egymás után szinte annyira fájó, mint egy darázsraj csípése, és az a tény, hogy a Pixel 9 az Android 14-gyel érkezik, elgondolkodtat, miért döntött úgy a Google, hogy két hónappal korábban dobja piacra a telefont a vártnál.

De miután magam is teszteltem a Pixel 9-et, egyértelmű, hogy a Google jelentős számú frissítést kínál az idén. Nagyobb és jobb változatai a kulcsfontosságú hardverkomponenseknek, plusz a szokásos szoftverfrissítések sorozata, amelyek segítenek a Pixel sorozatot kiemelni a többi Android-telefon közül. De vajon megéri-e frissíteni rá, vagy felvenni a legjobb telefonok listájára? A Google Pixel 9 tesztem mindent elmagyaráz, hogy segítsen dönteni.

 

Hasonló külső

 

A Pixel 9 nem ment keresztül jelentős átalakításon a Pixel 8-hoz képest, de a dizájn finomodott, amit észrevehetünk, ha tudjuk, hol keressük. A legkiemelkedőbb változás az újratervezett kamera sávot érinti, amely most egy új, ovális alakú kamera kiemelkedéssel rendelkezik a korábbi három Pixel-generáció széltől-szélig érő kamera sávja helyett.

Az újratervezés nem akadályozza meg a kamera sávot abban, hogy meglehetősen nagy legyen. Pontosan ugyanolyan méretű, mint a Pixel 9 Pro dudora, amelyhez egy harmadik kamera lencséjéhez volt szükség extra helyre. Úgy tűnik, hogy az eddigi éveknél is jobban kiemelkedik, így ha a Pixel hatalmas kamera sávja korábban is zavart, akkor a Pixel 9 valószínűleg nem fogja megváltoztatni a véleményedet.

A Pixel 8 lekerekített élei az idén laposabbá váltak, hasonló megjelenést kölcsönözve, mint az Apple iPhone-jai. Az én Obsidian Pixel 9-em csiszolt fém részei is szépen beleolvadnak a telefon többi színébe, így sokkal elegánsabb és stílusosabb megjelenést kölcsönöznek, miközben továbbra is kényelmesen fekszenek a kezemben.

A Google azt is ígérte, hogy a keretek méretét 15%-kal csökkentették. Bár látok némi csökkenést a keretek méretében, még mindig vastagabbak, mint szeretném, és észrevehetően nagyobbak, mint más telefonok, például az iPhone 15 Pro esetében. Ugyanígy, a fényes üveg hátlap is visszatért egy újabb évre, bár jó lett volna látni, hogy a Google lecseréli a fényes, ujjlenyomat-mágnes felületet a Pixel 9 Pro-nál található matt textúrájú hátlapra. Szerencsére az összes üveg Gorilla Glass Victus 2-re lett frissítve, amely jobban védi a karcolásoktól és egyéb sérülésektől.

Nem vitás, hogy a Pixel 9 nagyobb és nehezebb, mint a Pixel 8. Az új telefon méretei 153 x 72 x 8,4 mm és súlya 198 gramm, szemben a Pixel 8 150,5 x 70,9 x 8,9 mm-es méreteivel és 187 grammos súlyával. Ez nem nagy változás, de a Pixel 9 súlyosnak érződik a kézben. Nem különösebben nehézkes, de ez néhány ember számára akár döntő tényező is lehet.

Mégis, a nagyobb, 6,3 hüvelykes kijelző ideális középút a nagy és a kis méretű telefonok között. Mint olyan valaki, aki előnyben részesíti a nagyobb kijelzőket, soha nem éreztem úgy, hogy küzdenem kellene a rendelkezésre álló helyért, ami több, mint amit a 6,1 hüvelykes Pixel 8a-ról elmondhatok.

 

Szép vagy, szép vagy, szép kijelző?

 

A Pixel 9 nagyobb kijelzője 2424 x 1080 pixeles felbontást kínál 422 pixelsűrűséggel hüvelykenként, 20:9 képarány mellett. Ez mind meglehetősen hasonló a Pixel 8-hoz, figyelembe véve a képernyőméret extra tized hüvelykét. Mint tavaly, a Pixel 9-nek is van egy „Smooth display” beállítása, amely 60Hz és 120Hz között adaptív frissítési rátát kínál.

A nagy változás ebben az évben az, hogy a Google hozzáadta a továbbfejlesztett Actua kijelzőt, amely a gyártó állítása szerint elérheti az 1.800 nites HDR fényerőt és a 2.700 nites csúcsfényerőt. Ez a tartomány közelebb áll a Pixel 8 Pro-hoz, mint a standard Pixel 8-hoz. A laboratóriumi tesztjeinkben nem értük el ezeket az értékeket, de 100%-os HDR mellett 1.769 nites fényerőt mértünk. A legmagasabb fényerő, amit rögzítettünk, 2.390 nit volt 40%-os HDR mellett, adaptív fényerővel és zseblámpával.

Így bár a Pixel 9 kissé elmarad az elméleti maximumától, jelentős javulást tapasztaltunk a Pixel 8-hoz képest. Az új telefon jelentősen fényesebb, mint a Samsung Galaxy S24 által mért 1.416 nites HDR fényerő és az iPhone 15 által mért 1.318 nit.

Sajnos innentől kezdve a dolgok kicsit lefelé mennek. A Pixel 9 sRGB pontszáma 119,4% adaptív módban és 106,6% természetes módban, ami azt jelenti, hogy nem reprodukálja olyan jól a színeket, mint a riválisai, köztük a Pixel 8 (126,7% és 108,3%). A Pixel 9 adaptív módja meghaladja az iPhone 15 114,4%-os sRGB értékét, ami valami, de elmarad a Samsung Galaxy S24 137,5%-os éles és 120,8%-os természetes módjának értékétől.

Ugyanez igaz a DCI-P3 színtartományra is, ahol a Pixel 9 kijelzője 84,5%-ot kapott adaptív módban és 75,5%-ot természetes módban. Ez magasabb, mint az iPhone 15 81,1%-os eredménye, de elmarad mind a Pixel 8 (89,7% / 76,7%), mind a Samsung Galaxy S24 (97,4% / 85,5%) eredményeitől.

A Delta-E értékelés még rosszabb eredményt hozott a Pixel 9 számára, 0,3-as értékkel adaptív módban és 0,2-es értékkel természetes módban. Mivel az alacsonyabb számok jobbak, ez azt jelenti, hogy jóval elmarad a többi három kijelzőtől. A Pixel 8 0,26-ot kapott adaptív módban és 0,15-öt természetes módban, míg a Galaxy S24 értéke 0,22 éles módban és 0,24 természetes módban volt. Eközben az iPhone 15 mindet felülmúlta a 0,18-as pontszámával.

Összességében ez a kijelző specifikációk terén bekövetkezett visszaesés viszonylag kisebb jelentőségű. Azonban nem jó látni, hogy a Pixel 9 visszalépett a színvisszaadásban, ahelyett, hogy előre lépett volna. És igaz, hogy számos területen felülmúlta az iPhone 15-öt, de a gyorsan közeledő iPhone 16 fényében ez nem igazán büszkélkedni való. De legalább mindannyian értékelhetjük a képernyő extra fényerejét, ami legalább valami pozitívum.

 

 

Pixel AI

 

A Pixel 9 egyik legérdekesebb funkciója az „Add Me” kameramód, amely az AR-utasításokat ötvözi a generatív mesterséges intelligenciával, hogy egy fotóhoz hozzáadjon egy fényképészt. A funkció nagyrészt pontosan úgy működik, ahogy hirdetik. A fényképész készít egy fotót, majd átadja a kamerát egy másik személynek, aki a megfelelő helyre irányítja őt, majd készít egy második fotót. A Pixel 9 egyesíti ezt a két képet, majd mindhármat gyűjteményként jeleníti meg a Google Fotókban.

Ez egy elég egyszerű folyamat, és körülbelül egy percet vesz igénybe, de nem mentes a lehetséges problémáktól. Például a kamera nehezen ismeri fel a nem embereket. Néhány Lego minifigurával teljesen megbukott, ami nem meglepő, de az eredeti fotón szereplő kutyám felismerése is sikertelen volt.

Így a kutyám helyére kerültem, aki azonnal eltűnt a végleges fotóról. De ha figyelembe vesszük ezt a szelektív vakságot, az „Add Me” könnyen hasznos eszközzé válhat a fényképészek arzenáljában.

A Google egyik leginkább alábecsült funkciója, a Google Keep AI-frissítést kap a Pixel 9-en a „Magic Lists” formájában. Ahelyett, hogy listákat kellene létrehozni a semmiből, a Google Keep egy promptot kap, és listát generál — lehetőséget adva a lista meghagyására vagy tetszés szerint szerkesztésére.

A „Magic Lists” elég hasznos eszköznek tűnik, és a Google AI nulla problémával megértette a promptjaimat. Még jobb, hogy ezek a listák ténylegesen hasznosnak tűntek, és valószínűleg úgy is hagyhattam volna őket, ha úgy akartam volna. Akár egy teendőlista volt a házam takarítására, egy hiányos lista egy nyaralásra, vagy ötletek, hogy mit vigyek magammal egy hosszú nemzetközi repülőútra, a Keep Magic Lists olyan listát tudott létrehozni, amelyért több percig is ölnék néhány rövid másodperc alatt.

 

Pixel Studio és Pixel Képernyőképek

 

A natív képalkotás megérkezik a Pixel 9-re a Pixel Studio nevű alkalmazással, amely egy Imagen 3-alapú app, amely képeket hoz létre az egyéni promptok alapján. Ezután lehetőséged van értékelni a generált képeket, újra próbálkozni, vagy megváltoztatni a művészeti stílust valami megfelelőbbre. Ez minden szempontból egy alap AI képalkotó eszköz.

És az „alap” kulcsszó, mivel ez egy meglehetősen standard képalkotó eszköz minden előnyével és hátrányával. Néha a képek kissé furcsán jönnek ki, mint például egy gitározó Labrador, amelynek csakis a hátsó lába lehet. A szöveg is olvashatatlan, és természetesen nem használhatod az alkalmazást valós emberek képeinek létrehozására. Szerzői jog által védett művek viszont rendben vannak, amint azt az R2-D2 poszterem is bizonyítja, amely egy Andy Android kabalával szerepel.

Emellett a Pixel Studio kép szerkesztőként is működik, lehetővé téve, hogy matricákat készíts a meglévő fotóidból, feliratokat adj hozzá, és akár részeket is törölj – akárcsak a „Magic Eraser”-rel. És igen, ezek az eszközök a Pixel Studio-ban létrehozott képekkel is használhatók.

Személy szerint nem látom sok értelmét a Pixel Képernyőképek különálló alkalmazásként való létezésének. Az ötlet az, hogy segít megszervezni az összes képernyőképedet, és segít megtalálni őket, amikor szükséged van rájuk. Miért nem adták hozzá ezt a Google Fotókhoz, nem világos, de legalább az alkalmazás elfogadható munkát végez.

A Pixel Képernyőképek messze van a tökéletestől, legalábbis úgy tűnik, az én szerény képernyő választékom alapján. Tehát feltételezem, hogy a hatékonyság teljes mértékben attól függ, hány képernyőképed van, és milyen információkat tartalmaznak. Talán a mesterséges intelligencia még nem tudja pontosan értelmezni a Reddit komment szálakat.

 

Gemini Asszisztens

 

A Gemini végre átveheti a Google Assistant helyét, egy folyamat, amely automatikusan megtörténik, amikor aktiválod a Gemini-t a beállítás során – vagy később a beállítások menüben. Bármikor visszaválthatsz az Assistant-ra a Gemini alkalmazásban, ha hiányzik az AI-mentes segítség.

A Gemini Asszisztensnek vannak előnyei, mivel kihasználja az új multimodalitást, ami csak egy fancy kifejezés arra, hogy többféleképpen is interakcióba léphetsz, nem csak a hangoddal és a „Hey Google” parancsokkal. Ez magában foglalja a lekérdezések gépelését és képek megosztását is, hogy segítsenek a lekérdezésekben.

Az AI-ra való váltásnak bizony vannak előnyei. A kontextuális beszélgetések azt jelentik, hogy a Gemini tisztában lesz a múltbeli beszélgetéseiddel, és ennek megfelelően tudja személyre szabni a válaszait. Hosszú beszélgetésem volt a csevegőbotokkal a London-Tokió repülőjáratok megtalálásáról, és általában képes volt lépést tartani ezzel a témával.

Ez nem mindig volt tökéletes, és tudom, hogy néhány információ nem volt teljesen pontos, de több, mint amit a Google Assistant valaha is képes volt elérni önmagában. Más esetekben azonban, ha megkérdeztem az útirányokat, majd megkérdeztem, hogy milyen idő lesz, amikor odaérnék, láthatóan összezavarta a Gemini-t, és végül a stopperóra alkalmazás nyílt meg.

Sajnos a Gemini ingyenes verziója kicsit lassú a válaszok betöltésében, és a Pixel 9 nem tartalmazza ingyen a Gemini Advanced és Gemini Live hozzáférést, mint a Pixel 9 Pro modellek.

 

Egyéb AI funkciók

 

A Google egy sor más AI-alapú funkciót is ígért, amelyek a tesztelés során nem működtek a Pixel 9-en. Ezek közé tartozik az új AI-alapú időjárási összefoglalók, az Auto Frame, amely újrakeretezi és kibővíti a meglévő fotókat, valamint a Reimagine, amely lehetővé teszi a fotók háttérének megváltoztatását írásos promptok alapján.

Ezek a funkciók azonban működtek a Pro modelleken, így mindenképpen nézd meg a Pixel 9 Pro tesztünket és a Pixel 9 Pro XL tesztünket, hogy részletesebb képet kapj arról, hogyan működnek ezek a funkciók mindkét telefonon.

 

Google Pixel 9: Kamerák

 

A Google meghagyta a fő és a szelfi kamera lencséit a Pixel 9-ben, de kihasználta az alkalmat, hogy kicserélje a 12 MP-es ultraszéles látószögű lencsét egy nagyobb, 48 MP-es érzékelőre – valamivel szélesebb rekeszértékkel. Emellett ott van az új Tensor G4 lapkakészlet, amely mesterséges intelligenciát és gépi tanulást használhat a fotók minőségének javítására a kioldó gomb lenyomása után.

De ha a Pixel 9 fel akar kerülni a legjobb kamera telefonok listájára, többet kell tennie, mint hogy megverje a Pixel 8-at egy kamera összehasonlításban. Ezért tettük össze egy Apple legjobbjai közül – az iPhone 15 Pro-val.

A fő kamera lencséjével egyértelmű, hogy a Pixel 9 színei kissé fakók az iPhone 15 Pro-hoz képest, bár maga a kép világosabbnak és kevésbé kimosottnak tűnik a folyamat során. Az iPhone 15 Pro is jobb általános minőséget kínál, mivel a Pixel 9 kezd egyre pixelesebbnek tűnni, ahogy egyre jobban ránagyítunk. Összességében ez nem rossz fotó, de az apróságok segítenek az Apple-nek vezetni a kültéri felvételeken.

Belépve és ezt a Lego Grogu szobrot nézve, a Pixel 9 ismét világosabb képet készített. Másrészről az iPhone 15 Pro valósághűbb, és sikerült visszafogni a téglák fényességét, annak ellenére, hogy a kép összességében kissé sötétebb. Nagyítva úgy tűnik, hogy a Pixel most jobban megörökítette a részleteket, még a port is, amelyet az iPhone a háttérbe mosott.

Hasonló helyzet áll fenn az ultraszéles felvételnél is, ahol a Pixel világosabb felvételt készít, míg az iPhone 15 Pro valósághűbb képet készít. Azonban a Pixel minősége észrevehetően jobb, és egyértelmű, hogy a kamera az új, 48 MP-es ultraszéles lencséjét jól használja a kisebb részletek megörökítésére.

Határozottan jobban tetszik a Pixel 9 szelfi kamerájának képminősége, mivel igazán visszaadja azt a halálos pillantást, amit apámtól örököltem. Az iPhone 15 Pro nem sok mindent kínál ebben a felvételben, a Pixel jobban visszaadja a színeket, és nincs túlexponálás. Az iPhone ugyanúgy kiszedi az apró részleteket, mint a szőrszálakat és a pórusokat, mint a Pixel, de ennyit ér el.

Nem meglepő, hogy az iPhone 15 Pro kitűnik a nagyított fotóknál. Bár a Pixel dicséretes munkát végez a digitális nagyításával, a részletek nem olyan élesek, mint az iPhone-os felvételnél.

A Porsche logó a táblán sokkal élesebb az iPhone-on, amely szintén sikeresen kiemeli a mögöttes autó betűit. A Pixel dicséretesen próbálja megkijelölni a háttérfák leveleit, míg az iPhone 15 Pro csak összemosódja őket, de ez nem elég ahhoz, hogy megmentse.

Ugyanez igaz erre a második, 8x-os nagyítású felvételre is, amely a Pixel 9 kamerás alkalmazásában elérhető legnagyobb nagyítási szint. A Pixel 9 tisztességes munkát végez a részletek megörökítésében, beleértve a torony szerkezetén lévő összes szennyeződést, az iPhone 15 Pro Max hardvere azonban sokkal több részletet emel ki, és így tisztább felvételt eredményez.

Mindkét telefon kiváló munkát végzett a portré móddal, könnyen kijelölve a kutyámat mint tárgyat, és elmosva mindent körülötte. A bokeh effekt szép és kifejezett, és mindkét telefon lenyűgöző mennyiségű részletet rögzített. Azonban csak a Pixel 9 vette észre, hogy a kutyám bajszait nem kell elmosni a széleknél, és ez az apró extra részlet segített megszerezni a vezetést.

Mindkét telefon jól teljesít az éjszakai felvételnél, saját alacsony fényű fényképezési módjaikkal. Az iPhone 15 Pro biztosan világosabb képet készített, sokkal többet felvéve a közeli utcai lámpákból, míg a Pixel jobban megőrzi az élethűbb színeket. Ezek a levelek nem annyira fényesek a valóságban, különösen éjszaka. De mivel mindkét telefon hasonló részletességet tud megörökíteni, éjszaka egyenes döntetlen.

 

Teljesítmény

 

A Google Pixel sorozat soha nem kínált különösebben erős teljesítményt, de a Google arról beszél, hogy a dolgok javultak a Pixel 9 sorozattal és az új Tensor G4-el. Állítólag ez a telefon 20%-kal gyorsabb webes böngészést, 17%-kal gyorsabb alkalmazásindítást, valamint hatékonysági és AI modellek futtatásának optimalizálását kínálja.

Az AI teljesítmény a nagy dolog a Pixel 9-nél, a Google azt állítja, hogy a Pixel 9 fedélzetén lévő frissített 12 GB RAM dedikált memóriát tartalmaz az AI funkciókhoz, és segítenie kell a telefont az AI teljesítmény terén kiemelkedni. Ez mind szép és jó, de nem mondja meg, hogyan fog a telefon ténylegesen teljesíteni más területeken, és hogyan viszonyul ez a teljesítmény a rivális zászlóshajó telefonokhoz. Sajnos úgy tűnik, a Google ismét egy évet tölt a versenytársak mögött.

 

Google Pixel 9 benchmarking teszteredmények

 

Senkit sem lep meg, ha hallja, hogy a Pixel 9 nem egy teljesítménybajnok, a benchmark pontszámok teljesen laposak a Samsung Galaxy S24 és az iPhone 15-hez képest. A Tensor chipkészletek soha nem közelítették meg a Qualcomm és az Apple legjobb chipjeit, és úgy tűnik, ez a trend idén is folytatódik.

A Geekbench 6 tesztben, amely általános teljesítményt mér, a Pixel 9 1.758 pontot ért el az egymagos teszten és 4.594-et a többmagos teszten. Ez észrevehető javulás a Pixel 8 Tensor G3-jához képest, amely ugyanabban az egymagos és többmagos tesztekben 1.569-et és 3.744-et ért el. Azonban a Samsung Galaxy S24 Snapdragon 8 Gen 3 kijött a tesztkamrából 2.235 és 6.922 pontszámmal, míg az iPhone 15 2.518 és 6.179-et ért el. Nem kell mondani, hogy nagyon nagy különbség van a Google legújabb és a Samsung és az Apple által hónapok óta forgalmazott modellek között.

Nagyon hasonló történet a grafikai osztályban is, a Tensor G4 chip 55,71 képkocka/másodpercet ért el a Wild Life Unlimited grafikai tesztelés során. Ez alig magasabb, mint a Pixel 8 54 fps-e, és jelentősen alacsonyabb, mint az iPhone 15 72,1 fps-e. Eközben a Galaxy S24 mindet felülmúlja 120,4 képkocka/másodperccel.

Tehát bár a Google szereti hangoztatni a Tensor G4 biztonsági és AI képességeit, egyértelmű, hogy vannak sokkal jobb telefonok, ha mobil játékkal és egyéb processzorigényes tevékenységekkel szeretnél foglalkozni.

A PUBG Mobile legmagasabb teljesítménybeállításain való játék nem volt olyan rossz élmény. A telefon gyorsan melegedni kezdett, különösen, amikor felpörgettem a grafikát, de a játék többnyire simán futott és probléma nélkül. Kétségtelen, hogy a speciálisabb játéktelefonok mindent jobban kezelnének, és nem kockáztatnák meg, hogy kesztyűt kelljen viselni a játékhoz.

A Google telefontól legjobb teljesítményt várni kicsit olyan, mint várni, hogy egy macska ne üldözzön egy madarat. Tudod, hogy a dolgok nem mennek úgy, ahogy vártad, és nincs értelme másként gondolkodni. De nem tudom nem elgondolkodni azon, hogy mi kellene ahhoz, hogy a Google még jobban növelje a számait. A benchmarking tesztek nem fedhetnek le mindent, de úgy tűnik, hogy a Google egyre jobban lemarad – és eljutunk arra a pontra, ahol a legjobbjai sem lesznek elég jók.

 

Akkumulátor-élettartam és töltés

 

Bár a Tensor G4 nem sokat lépett előre a benchmarking tesztek során a Tensor G3-hoz képest, úgy tűnik, a Google nem túlzott, amikor azt mondta, hogy jelentős javulás történt a chip hatékonyságában. Ez könnyen látható abban, hogy mennyivel tovább tartott az akkumulátor a tesztelésünk során.

Minden telefonunk átesik a Tom’s Guide saját akkumulátor tesztjén, amely során a teljesen feltöltött készülék egy mobilhálózaton böngészik az interneten, amíg az akkumulátor le nem merül. Tavaly a Pixel 8 9 órát és 43 percet bírt ki, ami elég gyenge eredmény a rivális zászlóshajókhoz képest, nem meglepő egy Pixel telefonnál. Azonban a Pixel 9 messze felülmúlta ezt az eredményt, 13 órával és 18 perccel a Smooth display adaptív frissítési ráta bekapcsolása mellett.

Nem csak ez az eredmény majdnem 4 órával hosszabb, mint a Pixel 8-é, de a Pixel 9 az iPhone 15 akkumulátor teszt teljesítménye előtt van, és csak 10 perccel marad el a Samsung Galaxy S24 mögött.

A nagyobb akkumulátor valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy a Pixel 9 hosszabb ideig bírja, de csak annyi időt lehet kihozni egy 125 mAh-os tárolt energiából. Ez azt jelenti, hogy a Google a Tensor G4-el tett javításai valószínűleg felelősek ezért. Mivel az akkumulátor-élettartam gyakran a Pixel sorozat leggyengébb jellemzője, igazán üdítő látni, hogy a dolgok jobbra fordulnak. Reméljük, hogy a Google ezt a jövőbeni generációkban is fenn tudja tartani.

A Google nem változtatott a töltési sebességen a Pixel 9-en a tavalyihoz képest. Tekintve a nagyobb akkumulátort, nem meglepő, hogy a telefon kicsit lassabban töltődik – 30 perc alatt 54%-ot ér el, szemben a Pixel 8 60%-ával. Ez a Pixel 9 töltési sebessége azonban ugyanazon a szinten van, mint a Galaxy S24 54%-a és valamivel az iPhone 15 53%-a fölött.

 

Szoftver és támogatás

 

A Pixel 9-nek van jó és rossz híre is a szoftver részlegen. A jó hír az, hogy a Google ismét 7 év szoftveres támogatást kínál – teljes Android frissítéseket és biztonsági javításokat is beleértve. Ez azt jelenti, hogy a telefon 2031 augusztusáig még frissítéseket kaphat.

A hátránya ennek az, hogy a telefon nem az Android 15-tel fog megjelenni, hanem a legújabb Android 14 verzióval. Ez csalódást keltő döntés, különösen, mivel a Google két hónappal korábban adja ki a Pixel 9-et, mint ahogy eredetileg vártuk, de legalább a telefonoknak az elsők között kell lennie, amikor megkapják az Android 15 frissítést, miután kijött a bétából és megjelent a nagyközönség számára.

Nem világos, hogy ez mit jelent a telefon utolsó Android-frissítése szempontjából, amikor elérkezik 2031. Mivel az új Pixelek általában a következő Android frissítés megjelenése után érkeznek, az utolsó frissítést megkapja a szoftverre, mielőtt a Google félreteszi. Hogy ez a sors vár-e a Pixel 9 sorozatra, jelenleg nem világos.

 

 

Az elődők csapdái

 

A Google Pixel 9 ugyanazokba a csapdákba esik, mint elődei, különösen a Tensor G4 nyers teljesítménye és az a tény, hogy az árak második éve emelkedtek. Az a tény, hogy a telefon az Android 14-gyel kerül kiadásra, természetesen nem segít a helyzeten, bár a legtöbb vásárló valószínűleg nem igazán fogja észrevenni a különbséget most és az Android 15 megjelenése között.

Ugyanakkor a Pixel 9 számos további frissítést kínál, amelyek közül a legfontosabb az akkumulátor-élettartam. Lehet, hogy nem lesz elég ahhoz, hogy felkerüljön a legjobb telefonok akkumulátor-élettartam listájára, de a Google óriási lépést tett előre, és ezt dicsérni kell. Az a tény, hogy a kamera is fel tudja venni a versenyt az iPhone 15 Pro-val, amely az egyik legjobb kamera telefon, csak azt mutatja, hol vannak a Google erősségei és prioritásai. Még akkor is, ha az egyetlen változtatott hardver a 48 MP-es ultraszéles látószögű lencse.

Ha van egy Google Pixel 8-ad, akkor valószínűleg nem éri meg a pénzt a Pixel 9, hacsak nem akarsz 380.000 Ft-ot költeni egy akkumulátor-élettartam növelésre. Bárki, aki rendelkezik Pixel 7-el vagy régebbivel, a Pixel 9 beszerzése egyértelmű döntés. Fényesebb kijelzőt kapsz, jelentős RAM-bővítést, 7 év teljes szoftveres frissítést és a Tensor G4 extra AI-képességeit. Nem is beszélve a kamera és az akkumulátor-élettartam javulásairól.

Feltéve, persze, hogy meg tudod emészteni azt a tényt, hogy egy Pixel telefon most már ugyanannyiba kerül, mint egy iPhone 15.

-Herpai Gergely „BadSector”-

Pro:

+ Új, fényesebb kijelző
+ Frissített ultraszéles kamera
+ Jelentősen jobb akkumulátor-élettartam és megnövelt RAM

Kontra:

– Áremelkedés második éve egymás után
– Android 14-gyel kerül kiadásra
– Gyenge benchmark eredmények

Google Pixel 9

Dizájn - 8.2
Hardver - 7.8
Szoftver - 8.5
Kamera - 9.2
Ár/érték - 7.2

8.2

KIVÁLÓ

A Google Pixel 9 jelentős javulásokat kínál, különösen az akkumulátor-élettartam terén, azonban továbbra is néhány ismerős hátránnyal küzd, például a magas árakkal és a teljesítménybeli hiányosságokkal. A fejlesztések azonban számos újítást hoztak, amelyek méltó figyelmet érdemelnek.

User Rating: 0.78 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)