Újabb nagy eredményt söpört be a Black Myth: Wukong!

De eközben arról sem szabad megfeledkezni, hogy azért a Game Science egy kínai stúdió, és arrafelé eléggé más a helyzet.

 

A PlayStation Store észak-amerikai, japán és európai régiójában is arról adott hírt, hogy a Black Myth: Wukong végzett a topista első helyén. Akár 2024 legkelendőbb játéka is lehet, de a Call of Duty: Black Ops 6 még ebbe belerondíthat. De nézzük az augusztusi toplistát:

 

  1.         Black Myth: Wukong
  2.         Madden NFL 25
  3.         College Football 25
  4.         Grand Theft Auto V
  5.         Star Wars Outlaws
  6.         Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  7.         Marvel’s Spider-Man 2
  8.         Baldur’s Gate 3
  9.         Hogwarts Legacy
  10. WWE 2K24
  11. Helldivers 2
  12. Ghost of Tsushima: Director’s Cut
  13. Sea of Thieves
  14. Elden Ring
  15. Gran Turismo 7
  16. Cyberpunk 2077
  17. Call of Duty: Modern Warfare 3
  18. Among Us
  19. MLB The Show 24
  20. Mortal Kombat 1

 

Az Electronic Arts azért berámolt két helyet a dobogóról, bár mind a kettő amerikai futball, úgyhogy ez kissé torzít az eredményeken… de tavaly is trónfosztás volt, hiszen 2023 legkelendőbb játéka a Hogwarts Legacy volt, nem a Call of Duty: Modern Warfare III. A Black Myth: Wukongból akár 30-40 millió eladás is összejöhet, de az eladások kb. 85%-a Kínából érkezik. A marketingben is korlátozott volt, nem volt nagy kiadói partner, és jelenleg lemezes kiadás sincs, ráadásul a PlayStation 5 portot nagyon rejtegette a Game Science.

Kínában kb. 1,4 milliárd ember lakik, ami több mint a három nagy piac együttvéve (Észak-Amerika: 370 millió, Japán: 120 milió, Európa: 500 millió fő). Ez torzíthat az eredményeken, és nem szabad megfeledkezni, hogy 2023 végén az IGN arról számolt be, hogy szexista kommentek és hozzáállás árad a Game Science-ből, ami ezután kb. anti-woke vonulatot kapott maga köré. A kifejezés szabadsága is érdekes gondolat, miközben egy tajvani stúdió és annak játéka (Red Candle Games, Devotion) el lett a Kínai Kommunista Pártot támogató közönség által ítélve egy, a főtitkárra való utalás miatt. Ott van ugyebár a sok furcsa tiltás is, amit be kellett tartani az ingyen Steam-kódért cserébe (erről írtunk már).

Kína fellendítheti a játékipart, de magával is ránthatja azt, ha a soft power (puha hatalom) fegyvereivel cenzúrára bírja a nyugatot és annak játékait.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)