Erősen indul majd a Monster Hunter Wilds?! Biztató jelek láttak napvilágot

A Capcom új Monster Hunter játéka, a Wilds már egy hónapja folyamatosan emelkedik a listákon, és minden jel arra mutat, hogy megjelenéskor olyan sikeres lesz, mint a World volt…

 

 

A Valve elég nyitott ahhoz, hogy bárki megnézhesse a platformon a legkeresettebb játékokat – vagyis azokat, amelyeket a bolti felhasználók felvettek a kívánságlistájukra. Természetüknél fogva ezek a grafikonok elég stabilok; az elmúlt napokban azonban a figyelmesebbek érdekes változást vettek észre: a Monster Hunter Wilds robbanásszerű ütemben emelkedett a lista második helyére!

Hogy miért is van ez így? Nos, a játéknak szinte a bejelentése óta saját oldala van a Steam boltban. Ám a Gamescom 2024 sokat tett azért, hogy felélénkítse az érdeklődést iránta. Köszönhetően az élő demón keresztül bemutatott játszható felvételeknek. A hivatalos Monster Hunter-csatornák pedig azóta is töretlenül szolgáltatják a muníciót.

 

A Steam legkeresettebb játékai 2024 szeptemberében

 

Mindez segít egy kicsit kontextusba helyezni az MH Wilds marketingkampányának alakulását, de a valóság az, hogy a nap végén a szóban forgó akció-RPG a saját érdemei alapján szerezte meg előkelő pozícióját. Illusztrációképpen ezek a legkeresettebb játékok a Steamen jelenleg:

 

  1. Hollow Knight: Silksong
  2. Monster Hunter Wilds
  3. Frostpunk 2
  4. Deadlock
  5. STALKER 2: Heart of Chornobyl
  6. Delta Force
  7. Marvel Rivals
  8. ARK 2
  9. Sid Meier’s Civilization VII
  10. Arena Breakout: Infinite

 

Miután a Black Myth: Wukong augusztusban, a boltokba kerülésekor kiszorította, az MH Wilds még ugyanebben a hónapban a hatodik helyről a másodikra kúszott fel, maga mögött hagyva sok olyan játékot, ami a Steamen fog megjelenni, mint például a Frostpunk 2. A Deadlock eközben nagyon erősen indult, de új versenyzőnek számít, mivel a Valve csak néhány hete tette hivatalossá a létezését.

 

A Wilds lesz a World igazi örököse?

 

A Monster Hunter, ne feledjük, hagyományosan azon japán IP-k közé tartozik, amelyek „elzárkóztak” a konzolos környezetben. Legalábbis a World 2018-as monumentális megjelenéséig, amely a cég globalizációs gyakorlatának legkelendőbb játéka lett. Azóta számos további címet kaptunk, köztük spin-offokat és egy MH Rise-t, amelyet Switch-re terveztek, mielőtt asztali gépeken is láthattuk volna. Így a Wilds a legközvetlenebb örököse annak a Worldnek.

Mindent összevetve kevés meglepetés történt, hiszen a Capcom azzal zárta a tavalyi évet, hogy öt év kihagyás után arra kérte a rajongókat, hogy „térjenek vissza a Worldhöz”, és ez az egyszerű gesztus visszahozta a játékot a slágerlisták élére. A folytatást már nagyon várják, és PC-n úgy néz ki, hogy megismétli elődje sikereit. A játék 2025-ben jelenik meg PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."