Marathon: már most van egy ok, ami miatt a Concord sorsára juthat?

A Bungie következő játéka (miközben a Destiny 2-t bővítgeti a Sony alá tartozó stúdió) már most aggodalomra adhat okot, ugyanis valami kitudódott vele kapcsolatban.

 

Tavaly májusban, tehát lassan másfél éve már, hogy a Bungie bejelentette a Marathon rebootot, ami egy PvP extraction shooter lesz (tehát a játékosok egymás ellen küzdenek, majd ki kell jutniuk a pályáról). A The Game Post forrásaira támaszkodva azt állítja, hogy a játék 40 dolláros lesz, tehát ugyanolyan árazása lesz mint a nemrég befürdött Concordnak. Pedig a Bungie-nak van sikeres példája egy free-to-play, mikrotranzakciókkal megtömött játékra, ugyanis a Destiny 2 is ilyen.

A Bungie és a Sony mostanában beszélt a Marathon reboot árazásáról, és valószínűleg azért tárgyaltak erről részletesebben, mert a Concord, a Sony legújabb élő szolgáltatásos (live service) játéka rövid távon be is dőlt. A Marathon kapcsán sok párbeszéd és botrány volt már főleg az új rendező, Joe Ziegler miatt. Sokan úgy vélik, hogy a Valoranthoz vagy az Overwatch 2-höz túlzottan hasonló lesz a játék, és ebbe a csapdába eshetett bele a Concord is.

A The Game Post több forrása is azt mondja, hogy nem „hősközpontú” lesz a játék. Mindenkinek eltérő képességei és különleges képességei lesznek, így alaposan megkülönböztetők lesznek. A játékmenet struktúrája inkább az Escape from Tarkovra hasonlít, de egy Bungie-féle csavarral. Mindössze két pálya játszható, és nem biztos, hogy ennyi lesz a megjelenéskor, vagy talán több is lesz. Az utóbbi néhány hónapban belsős játékteszteket futtattak, és a visszajelzések viszonylag pozitívak, de arra mutatnak, hogy a játék nem érné meg az árát, így ha az árazás nem változik, ugyanaz történhet mint a Concord esetében: megjelenik, bedől…

A stúdión belül alacsony a morál, és a fejlesztőket egyre inkább frusztrálja a vezetőség.

Forrás: WCCFTech, The Game Post

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.