Clock Tower: Rewind: a japánok előtt játszhatjuk nyugaton! [VIDEO]

A Clock Tower: Rewindot a WayForward előbb teszi játszhatóvá a nyugaton mint Japánban, holott eredetileg csak ott jelent meg ez a játék (legalábbis ebben a verziójában).

 

Fordítsuk vissza az időt a túlélő horror műfaj egyik úttörőjében. A Japánon kívül először hivatalosan lefordított és kiadott Clock Tower: Rewind a rettegést keltő 16-bites klasszikus újjáélesztése, amely fel meri fedezni a Barrows család kúriájának kísérteties határait. A tizenéves árva Jennifer szerepében minden nyugtalanító sarkot át kell kutatni, hogy tárgyakat találjunk, titkokat fedjünk fel, és kiderítsük, hogyan tartsuk magunkat távol Scissormantől, a gyilkos, megállíthatatlan, ollóval hadonászó pszichopatától.

Játsszunk az eredeti módban, hogy megtapasztaljuk a Clock Towert úgy, ahogyan az eredetileg 1995-ben megjelent, vagy játsszunk a továbbfejlesztett (enhanced) módban extra tartalommal és fejlesztésekkel. A kiegészítő funkciók közé tartozik egy új animált bevezető, nyitó és befejező, énekkel rendelkező főcímdal, de vannak még mozgóképes jelenetek, alkotói interjú, művészeti galéria, határképek, gyorsmentési lehetőség, illetve egy zenelejátszó. Az óra ketyeg; túl tudjuk-e a kalandot élni?

A Clock Tower tehát először jut ki hivatalosan Japánból. Fussunk, bújjunk el és maradjunk életben, miközben megpróbálunk kitérni az elmebeteg Scissorman elől. A többféle befejezés és a véletlenszerű játékelemek maximalizálják az újrajátszhatóságot (és a jump scare-eket, a váratlan ijesztegetést). Az új animált nyitójeleneteket, a mozgóképes jeleneteket említettük már, de azt nem, hogy az énekes Mary McGlynn lesz. A hangulatos 2D művészeti stílus, a részletes animációk és a kísérteties hangeffektek egészítik ki a feszült point-and-click játékmenetet. Emellett művészeti galériát, zenelejátszót, a kulisszák mögötti alkotói interjút és egyéb modern kiegészítőket is tartalmaz.

A Clock Tower: Rewind nyugati megjelenése október 29-e lesz PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re. Japánban október 31-én érkezik a boltokba. A WayForward szerint ez az ősz lesz az egyik legizgalmasabb és akciódus időszakuk, és időben élhetjük át a 16-bites klasszikust (Halloween).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.