Megérkezett a Cyberpunk 2077 legújabb frissítése, de nem mindenki azt kapta, amit remélt…

A Cyberpunk 2077 2.13-as javítása egyelőre hagy bizonyos kívánnivalókat maga után.

 

 

Jelentős új frissítést kapott a Cyberpunk 2077, amelyet már most letölthetsz… bár lehet, hogy érdemes még várnod vele, mivel sokan számos problémáról számoltak be a patch-csel kapcsolatban.

A CD Projekt Red most adta ki a játék 2.13-as javítócsomagját, és a frissítés általános fogadtatása egyelőre eléggé negatív. A 2.13-as javítás tegnap este jelent meg, és úgy tűnik, hogy egy olyan dologgal foglalkozik, amit a rajongók már 2023 óta kérnek: ez pedig AMD FidelityFX Super Resolution 3 támogatás.

Azoknak, akik nem tudják, hogy pontosan mit is csinál az FSR 3, a CD Projekt Red szerint lehetővé teszi a játékosok számára, hogy kombinálják a „kép felskálázását a képgeneráló technológiákkal, hogy nagy felbontású képkockákat generáljanak gyors képkockasebességgel”.

Röviden, a beállításnak köszönhetően a Cyberpunk 2077 jobban fog futni a közepes és alacsony kategóriás grafikus kártyákon.

Az FSR 3 előnye, hogy a beállítás bármilyen grafikus kártyával javítja a látványt, amit a számítógéped támogat. Szemben az NVIDIA DLSS-sel, ami, ahogy a neve is mutatja, csak az NVIDIA grafikus kártyákat támogatja optimálisan.

A javításra adott reakciók azonban több okból is elég savanyúak voltak. Mindez meglepő, tekintve, hogy a patch valójában milyen keveset változtatott. (Bár ez utóbbi már maga is egy probléma, amit néhányan kifogásolnak).

 

 

Cyberpunk 2077 / CD Projekt RED

 

 

Mi a gond Cyberpunk 2077 legújabb javításával?!

 

Az első, amire sokan panaszkodnak, hogy a javítás PC-exkluzív dolog. Ez az Xbox-tulajdonosokat kissé keserűen érintette, tekintve, hogy a jelenleg náluk lévő FSR opció még mindig nem működik megfelelően.

A második sérelem az, hogy bár az FSR 3 biztosan áldás lesz egyesek számára, az FSR 3.1 már egy ideje elérhető. Vagyis, ez az új frissítés már azelőtt elavult volt, hogy egyáltalán megjelent volna.

Az utolsó, talán legnyomasztóbb panasz pedig az, hogy a jelek szerint a javítás sok játékos teljesítményét valóban befolyásolta PC-n – csakhogy negatívan!

„Valaki más is észrevett masszív képkocka sebesség csökkenést ezzel a frissítéssel?” – kérdezte Successful-Body9573 a frissítéshez kapcsolódó Reddit témában. „70-80fps-t kaptam max beállítások mellett a 4080-as gépemen, most pedig 50fps-t kapok.”

„Igen, nem tudom megfejteni…” – válaszolta Jags_95, „Az energiafelvétel nagyon megnőtt, és a teljesítmény 30-50 fps-sel csökkent a beállítások megváltoztatása nélkül”.

Néhányan arról számoltak be, hogy a probléma egy egyszerű újraindítással orvosolható. Remélhetőleg a játékosok többsége számára hamar rendbe jön a játék és élvezhetik a frissítés előnyeit!

Forrás: CD Projekt, CD Projekt Forums, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."