Freedom Wars Remastered: Egy olyan konzolról jön a portja, amit már mindenki régóta leírt! [VIDEO]

Hoppá: a PlayStation Vitáról vándorol át több, nagyobb eléréssel rendelkező platformra egy akció-RPG úgy, hogy a Sony kezében vannak a jogok…?

 

A Freedom Wars 2014-ben jelent meg a PlayStation Vitára. A Dimps viszont most remastereli a játékot, ami PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, PC-re, illetve Nintendo Switch-re is el fog látogatni, viszont a kiadó nem a Sony Interactive Entertainment lesz, hanem a Bandai Namco! Erre is van magyarázat, de először nézzük, hogy miről is szól a Freedom Wars Remastered…

A létezés bűntettéért ma kezdődik az 1 millió évig tartó büntetésünk. Egy disztópikus jövőben a világot elpusztítja a környezetszennyezés és a természeti erőforrások kimerültek, az emberiség pedig kiterjedt börtönkomplexumokban, úgynevezett Panoptikonokban él. Mindenki, aki ebbe a pokolvilágba születik, „bűnösnek” számít. A játékosok úgy keresik a szabadságukat, hogy önként jelentkeznek rendkívül veszélyes harci műveletekre, hogy más Panoptikonokkal versenyezzenek a bolygó fogyatkozó erőforrásainak maradékáért. Készítsük el a stílusunkat tükröző egyedi megjelenést a lehetőségek széles skálájával az arcvonásoktól kezdve a ruházaton át a kiegészítőkig. Testre szabhatjuk fegyverzetedet és felszerelésünket, hogy az megfeleljen játékbeli preferenciáinknak, hogy kitűnhessünk a szabadságért folytatott harcban.

A Freedom Wars Remastered olyan fejlesztéseket hoz, mint a 4K felbontás (persze nem mindenhol), a továbbfejlesztett textúrák és a 60 képkocka/másodperces teljesítmény PlayStationön és PC-n, egy átdolgozott fegyverkészítési rendszer és egyéb játékmenetbeli fejlesztések, valamint nehézségi beállítások hozzáadása. A továbbfejlesztett grafika életre kelti a környezetet és a karaktereket, a finomított irányítás pedig érzékenyebb és intuitívabb játékmenetet biztosít. Egyesítsünk erőinket akár hét játékossal a Freedom Wars kooperatív módjában. Dolgozzunk együtt, hogy megmentsük a polgárokat és legyőzzük a hatalmas elrablókat a gyors tempójú, akciódús küldetésekben. A dinamikus csapatmunka és stratégia segítségével folyamatosan fejlődő kihívásokkal kell szembenézni, amelyek ügyességet, koordinációt és gyors gondolkodást igényelnek.

Tsukamoto Takashi, a Freedom Wars rendezője a Dimpsnél (most a remaster fejlesztési producere) elárulta a japán PlayStation Blognak, hogy miért készül ez a projekt, és hogyan jutottak a Bandai Namco kezébe a kiadási jogok: „A játék 10 évvel ezelőtti megjelenése óta szerettünk volna folytatást készíteni, de a lehetőség sosem volt meg rá. Ezúttal elég szerencsések voltunk ennek a lehetőségére, és mivel a Bandai Namco Entertainment áll a játék mögött producerként, miközben mi fejlesztünk, és mivel ez a 10. évforduló, az időzítés megfelelő volt, hogy csináljunk valamit. Amikor mi [a Dimps] megkaptuk a Sony Interactive Entertainmenttől a licencet a felújított változat elkészítésére, és kiadót kerestünk, a Bandai Namco Entertainment kedvesen jelentkezett, és felajánlotta a kiadást.”

A Freedom Wars Remastered január 10-én jelenik meg PlayStation 5-re, PC-re, PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re. Az eredeti és a remaster közötti összehasonlításért lásd az első képet.

Forrás: Gematsu, PS Blog JP

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.