James Cameron következő projektje az atombombákról szólhat?! A rendező mesélt terveiről

MOZI HÍREK – A legendás filmrendező, James Cameron megvásárolta a Ghosts of Hiroshima című, még meg sem jelent regény jogait…

 

 

James Cameron előtt még több évnyi munka áll az Avatarral. Ám ez nem jelenti azt, hogy a rendező ne gondolna a sci-fi akció-saga ötödik és egyben utolsó filmjének bemutatása utáni időkre. Tegnap derült ki, hogy megvásárolta a Ghosts of Hiroshima, Charles Pellegrino jövőre megjelenő regényének jogait, hogy egy olyan játékfilmet fejlesszen, amely a második világháború idején játszódik.

A Deadline szerint a Terminátor és A mélység titka (The Abyss) rendezője a könyvet és Charles Pellegrino korábbi, The Last Train from Hiroshima című művét is felhasználja majd egy film alapjául, amelyet leforgat, amint lesz egy kis szabad hely a naptárában. Ugyanis mint tudjuk, jelenleg az Avatar miatt nagyon elfoglalt. De miről is fog szólni pontosan „ez a kompromisszummentes film”?

 

James Cameron egy emberről forgat, aki túlélt két atombombát

 

Az egyelőre cím nélküli film egy japán férfi történetét meséli majd el, aki túlélte a hirosimai atomrobbanást, felszállt egy Nagaszakiba tartó vonatra, majd túlélte az 1945-ös nagaszaki atomrobbanást is.

A fentebb említett két regény részletesen leírja az Egyesült Államok által végrehajtott atomtámadások eseményeit és következményeit, amelyek örökre megváltoztatták a világot, hangot adva az emberi történelem e két végzetes napjának túlélőinek, akiket – úgy tudjuk – valamilyen módon igyekeznek majd bevonni ebbe a filmes beszámolóba.

James Cameron a Deadline-nak adott interjújában elárulta, hogy mindig is szeretett volna filmet készíteni erről a témáról.

„Évek óta birkózom azzal, hogyan csináljam meg. Néhány nappal a halála előtt találkoztam Tsutomu Yamaguchival, Hirosima és Nagaszaki egyik túlélőjével. Kórházban feküdt. Átadta nekünk a személyes drámája stafétabotját, így nekem kell megcsinálnom. Nem fordíthatok hátat neki. Meg fogom osztani szívszorító és őszinte élményeit.”

James Cameron így tér vissza a valós eseményekhez az egyik legsikeresebb és legtöbb díjat nyert filmje, a Titanic után. Többet egyelőre nem tudni. Mint mondtuk, rengeteg munka vár rá az Avatarral. Hiszen az ötödik filmet csak 2031-ben láthatjuk majd a mozikban, amikor a rendező 77 éves lesz…

Forrás: Deadline, Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."