Két Rockstar-játék is PC-re tart?

Az egyikről már régóta sejtettük, hogy egyszer ez bekövetkezik, a másik esetében pedig hosszú ideje hallani pletykákat, hogy jön a PC port…

 

A Rockstar Games volt az, ami kiszivárogtatta, hogy a Grand Theft Auto VI és a Red Dead Redemption is PC-re tart. Az utóbbi esetében májusban már hallottuk, hogy a PlayStation 5 és a Nintendo Switch mellett a PC is megkapja, de végül a PC verzió a mai napig nem jelent meg. A Rockstar játékai kapcsán megbízható bennfentes, Tez2 írta a Twitteren, hogy a Grand Theft Auto V múlt heti frissítésében a Rockstar egy olyan metaadat fájlt hagyott benn, amiből kiderültek a cég tervei.

Red Dead Redemption 1 coming to PC soon?
byu/R4veZer0 inreddeadredemption

A Grand Theft Auto V Gen9 mappán túl a frissítésben van egy Americas mappa és egy Red Dead Redemption mappa is. Az előbbi a GTA VI kódneve. Persze a Rockstar gyorsan reagált, ugyanis a frissítés Rockstar Games Launcher verziójából gyorsan el is távolították a gyanúsan benn hagyott fájlokat, de talán a Steamen még nem végezték el a szükséges módosításokat. A SteamDB-re mutató linket is megosztotta Tez2, ami talán a Red Dead Redemption PC portját takarhatja…

De mi is jött a Grand Theft Auto V frissítésébe? Nos, a játék megkapta a BattlEye-támogatást, amit a launcherből ki lehet kapcsolni. Ez egy külsős csalásgátló szoftver, amit sok másik játék használ (APB Reloaded, ARK, Arma, Battalion 1944, Conan Exiles, DayZ, Destiny 2, Escape from Tarkov, Fortnite, Insurgency, Mount & Blade II: Bannerlord, PlanetSide 2, Prince of Persia: The Lost Crown, PUBG: Battlegrounds, Skull and Bones, The Crew, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, Watch Dogs: Legion, XDefiant).

Visszatérve a metaadat fájlra, a PC-s verzió talán megkaphatja a régóta várt sugárkövetést (ray tracing) is. A PlayStation 5-ön és az Xbox Series-en is ott van már a technológia (az árnyékok és a tükröződések is ilyenek), és ez végre eljuthat a PC-sek asztalára is.

Forrás: WCCFTech, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.