Így fest valójában Sauron?! A rajongókat (újfent) megosztja A hatalom gyűrűi-sorozat

MOZI HÍREK – A Gyűrűk Ura rajongói megosztottak Sauron rémisztő, „valós” megjelenése kapcsán…

 

 

Sauron mindig is rejtélyes figura volt; egy sötét, szándékosan elnagyolt entitás, amely kitartóan fenyegette A Gyűrűk Ura szereplőinek életét. Habár Tolkien itt-ott írt a karakterről a legendáriumában, néhány alapvető vonáson – no meg persze a gaztettei listáján – túl nem tudhattunk meg róla túl sokat. A hatalom gyűrűi-széria óta azonban a Sötét Nagyúr körüli misztikum csökkent. Legalábbis egyes rajongók így érzik.

Az egyik legutóbbi epizód során ugyanis feltárult Sauron egy, mondjuk úgy, „köztes” formája, amely bár nyugtalanító látványt nyújt, megosztotta a fandomot. Ezt a „fekete ragacsos formát” néhány tévénéző „feleslegesnek” titulálta, és megkérdőjelezték, hogy miért került bele a sorozatba.

„Személy szerint úgy éreztem, hogy erre nem volt szükség, és ábrázolhatták volna varázslatosabb eszközökkel is. Ez nagyon testhez kötöttnek tűnik […] Számomra valahogy csökkentette a folyamatot” – tette fel SnooSuggestions9830 a Redditen.

Az illető nincs egyedül az érzéseivel – egy másik Redditor azt mondta, hogy „vegyes” véleménnyel van a szerepeltetéséről, hozzátéve: „[Én] úgy gondoltam, hogy amit csináltak, az jól nézett ki, bár nem vagyok benne biztos, hogy teljesen megfelelőnek éreztem a karakterhez”.

Más Gyűrűk Ura-rajongók azonban megkérdőjelezték ezt az érvelést.

Volt, aki így fogalmazott: „Nekem igazából tetszett a fekete ragacsos forma. Tetszett, ahogy a repedéseken keresztül lecsapódott, megevett egy patkányt, hogy erőt nyerjen, és felmásszon a felszínre. Nem hiszem, hogy valami >>misztikusabb<< dolog annyival élvezetesebb lett volna”.

A_Balrog_Is_Come felhasználó is csatlakozott ehhez, hozzátéve: „Nekem tetszett. Megállapítottuk, hogy Sauronnak időbe telik, mire új formát vesz fel, miután az egyiket elpusztították. De nem tudjuk, hogy miért és hogyan, ami egy kitöltendő űrt hagyott. Ez egy sötét szellem számára ésszerű és hangvételileg hűséges hiánypótlásnak tűnik.”

A rajongók határozatlansága eléggé találónak tűnik, tekintve, hogy az Amazon sorozata mennyire „vegyes” véleményeket produkált ebben az évadban.

Alig várjuk, hogy lássuk, milyen további vitákat vált ki a sorozat, amikor a következő nagy leleplezésre sor kerül… például, ki lehet az a titokzatos „Sötét Mágus”, aki az Idegent keresi Rhûnban?!

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."