A Nintendo beperelte a Palworld fejlesztőit!

A nagy N hivatalosan is közölte, hogy a bíróság elé ráncigálja a PocketPairt, ami az év elején hozta ki Xbox Series-re, PC-re és Xbox One-ra a Palworldöt…

 

A Nintendo a The Pokémon Company-vel közösen nyújtotta be a keresetet a tokiói bíróságon szeptember 18-án. A per célja a jogsértés megakadályozása és kártérítés követelése, miután a PocketPair állítólag több szabadalmat is megsértett a Palworldben, ami korai hozzáférésben januárban jelent meg. A Pokémonos cég augusztusban jelentette be, hogy már vizsgálja a játékot, amiben több olyan Pal (barát) van, ami kifejezetten hasonlít a Pokémonokra, és már-már lopásnak tűnt az, amit a stúdió művelt.

Ennek ellenére a Steamen több mint 274 ezer értékeléssel nagyon pozitív (Very Positive) kategóriában van a Palworld, ami akár úgy is járhat, hogy el kell távolítani a digitális boltokból, így az akár teljesen játszhatatlanná válhat, ha a bíró végül így dönt. A Nintendo közleménye rövid volt, és annyival zárja sorait, hogy a nagy N minden szükséges lépést megtesz a saját szellemi tulajdonait érintő jogsértés ellen, beleértve a Nintendo brandet, hogy megvédje az évek során létrehozott IP-it.

Mivel a japán cég az emulátorok és rajongói játékok/remake-ek (a Metroid II: Return of Samus esetében az AM2R is így járt…) ellen is szinte páros lábbal rúg bele mindenbe és mindenkibe, várható volt, hogy így reagál a Palworld sikereire a Nintendo, ami garantáltan agresszívan fog fellépni a PocketPair ellen. Meglepő viszont, hogy több mint fél évvel a megjelenés után folyamodott csak ehhez a cég! Electabuzz, Wooloo (lásd lent), Yamper, Eevee – csak pár Pokémon, amihez hasonlót láthatunk a Palworldben. Szinte kivétel nélkül láthatóak a hasonlóságok, néhol egymásba keverve két Pokémont, akár generációkon átívelve.

Ha a Palworld összeomlik, érdekes lesz a helyzet. Ezek után szinte garantált, hogy a Nintendo Switch-en (vagy annak utódján) nem fog felbukkanni, de eközben állítólag a PlayStation 5 port készül…

Forrás: WCCFTech, Nintendo

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.