Final Fantasy VII Rebirth: jelentős javulás PlayStation 5 Pro-n, de még mindig gyenge eladások! [VIDEO]

Hiába tűnik sokkal szebbnek és stabilabbnak a Square Enix játéka a PlayStation 5 erősebb modelljén, a kiadó szerint még mindig gyengélkednek az eladások (és ez a franchise ezt megelőző epizódjára is vonatkozik).

 

A Digital Foundry új betekintést adott a Final Fantasy VII Rebirth teljesítményébe a PlayStation 5 Pro-n, és ehhez hét percnyi felvétel érkezett a második fejezet elejéről, amikor Cloud és a többiek a játék első nyílt világú területét felfedezik. Rögtön felfedezhető, hogy mennyivel szebb a játék a konzolon, ugyanis a meg nem nevezett grafikus mód éles 4K felbontást ad stabil 60 FPS frame rate mellett. Minden szebbnek tűnik mint az alap PlayStation 5 Performance módján. Sok, az alap konzolon látható vizuális hiba ki lett javítva (szellemképes látvány, a távolban levő fák…).

A Final Fantasy VII Rebirth legnagyobb harci jelenetei során is éles marad a képminőség, 4K-hoz közeli részletességgel. A részecskehatások javultak, de ehhez a PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) felskálázást is igénybe vették, ugyanis az alap felbontás 1152p vagy 1224p volt, és innen skáláztak fel 4K-ra. Összehasonlították a PlayStation 5 Pro-s teljesítményt az alap PS5 Quality módjával is: a képminőség többnyire megegyező, de a félgenerációs modell felé billen a mérleg, és csak itt-ott romlik egy kicsit a teljesítmény.

A Square Enix a legújabb pénzügyi jelentésében közölte, hogy a HD Games, a konzolos játékszegmens nem hozta az elvárásokat, hiába jelent meg a Final Fantasy VII Rebirth, továbbá a Final Fantasy XVI PC portja is. Az MMO, illetve az okostelefonos/PC-s szegmens is visszaesést könyvelt el az előző üzleti évhez képest. A Foamstars és a Final Fantasy VII Rebirth nem fogyott úgy, ahogy az kellett volna, és a „tartalomgyártási számlán végrehajtott értékvesztés” is működési veszteséget eredményezett.

A Final Fantasy XVI is alulteljesít, és ezen a PC/Xbox verziók megjelenése javíthat…

Forrás: WCCFTech, Square Enix

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.