Kiakadtak a Batman-rajongók: vajon miért kellett megváltoztatni ennek a karakternek a nevét?!

MOZI HÍREK – A Batman-rajongók dühösek a vitatott névváltoztatás miatt, amit senki sem kért…

 

 

Egy legendás Batman-figura nevét változtatták meg, és a rajongók nem örülnek neki. A DC univerzumban számos ikonikus karakter van, különösen, ha Gotham City védelmezőjéről, Bruce Wayne-ről, alias Batmanről van szó. Sőt, joggal mondhatjuk, hogy a figura vitathatatlanul minden idők legnépszerűbb képregényhőse.

A csuklyás keresztes lovag azonban nem is lenne olyan nagy hős, ha nem akadna néhány ugyancsak legendás gonosztevő, mint például Joker, Harley Quinn, Rébusz, Macskanő és még sokan mások. A mai beszélgetés témája Oswald Cobblepot, azaz Pingvin, akit érdemes megemlíteni.

Ezen a héten debütál A Pingvin (The Penguin) Amerikában és Európában a Maxon, az Egyesült Királyságban a Sky Atlanticon. A főszerepben Colin Farell alakítja a csavargó gonosztevőt, és a Matt Reeves által rendezett 2022-es Batman-film eseményei után veszi fel a fonalat.

Gondolom, kíváncsiak vagytok, mi a gond Pingvin új nevével. Nos, az új sorozatban Oswald Cobblepotról Oz Cobblepotra változtatták; sőt, Oz Cobbra rövidítették.

Ez a joviális név pedig sokak szerint nevetségesen erőltetettnek hangzik.

„A Pingvin nevét Oswald Cobblepotról Oz Cobbra változtatták a Batman-univerzumban, hogy a karakter földhözragadtabb legyen” – osztotta meg a Redditor MWheel5643.

„Ez alapvetően a Streisand-effektus. Mindenki annyira hozzászokott Oswald Cobblepot nevéhez, hogy a megváltoztatása a kib*szott „Oz Cobb”-ra pont az ellenkező hatást váltja ki, és kevésbé földhözragadtnak tűnik” – válaszolta GhostMug.

„Áh, szóval Oswald Cobblepot nem földhözragadt, de a Pingvin név jó” – mondta szarkasztikusan SPBF3D, mire lalolaloslas egyszerűen csak annyit mondott, hogy „ez hülyeség”.

A beszélgetést kiegészítve IamtheShadows00 pontosította a rövidített névváltoztatást. „Csak a tisztánlátás kedvéért szeretném ezt kiemelni: Szerintem Oz Cobb csak egyfajta becenév.”

Folytatta: „Azt hiszem, a születési neve Oswald Cobb. Azért mondom ezt, mert az egy hónapja megjelent trailerben Oz édesanyja „Oswaldnak” szólítja. Lehet, hogy a sorozat kedvéért ezt kivágták, de ezt szerettem volna megosztani”.

Végeredményben az Oz Cobb név tényleg furcsán hangzik, de ez nem a világ vége. Kétlem, hogy Batman vagy Gordon rendőrfőnök használni fogja ezt a becenevet. Biztos vagyok benne, hogy azt Gotham City bűnöző söpredékének tartogatják majd.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."