Nintendo Switch 2: újabb hatalmas szivárgás a dizájntól a specifikációig!

A japán cég következő konzolját most már tényleg ideje lenne bemutatni a közönségnek, mert lassan tényleg ott fogunk tartani, hogy már csak a hardver neve marad ismeretlen, és minden más ki fog szivárogni addigra!

A Redditen bukkant fel egy meg nem határozott Discord szerverről (amit a Nintendo ezek után valószínűleg el is fog távolíttatni) egy kínai felhasználó jóvoltából minden, amiről most szó lesz. Az illető forrása titoktartási szerződés (NDA) alatt van, és feltehetőleg egy gyári munkás osztotta meg a részleteket. A képek alapján úgy néz ki a Nintendo Switch 2 (nem hivatalos név), ahogy a pletykák felvázolták. Nagyobb az elődjénél, nagyobb a kijelzője, és az új Joy-Con kontrollereknek mágneses csatlakoztatása lesz.

A Switch-utód specifikációi is kiszivárogtak, és ezek is többnyire megegyeznek a régebben hallottakkal. 12 GB memória lesz benne, mégpedig LPDDR5X, 7500 MT/s sebességgel, és flash memóriából 256 gigabájtnyit kapunk. A rendszerlapka (SoC = system-on-a-chip) modellnevéből nem sokat tudunk meg, de ha ezek a specifikációk valósak, valószínűleg rövid időn belül többet fogunk hallani a nagy N következő hardveréről.

View post on imgur.com

 

Mindenesetre hozzá kell tennünk, hogy mindez továbbra sem tekinthető hivatalos információnak, de a pletykák szerint egy hónapon belül a Nintendo sort fog keríteni a Switch utódjának bejelentésére, ugyanis a Sony a PlayStation 5 Pro leleplezésével kissé felgyorsította a történéseket, és ezzel el tudja terelni a figyelmet az Európában 800 euróért (320 ezer forintért) megvásárolható hardverről, ami bár látványra sok játéknál erősít (például a Final Fantasy VII Rebirth is sokkal szebb lesz; erről a mai hírekben már szó volt), cserébe a Sony megkéri az árát…

Már csak egyetlen kérdés maradt, de ez mindenkinek ott forog a fejében, és ez nem vitás: vajon a Nintendo mennyit fog elkérni a Switch után érkező konzoljáért? Nem lepődnénk meg, ha 500 dollár/euró, tehát minimum 200 ezer forint lesz az, amennyit majd fizetnünk kell érte.

Forrás: WCCFTech Old Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.