Új játékát készül bejelenteni a Blizzard társalapítója, a Dreamhaven!

Mike Morhaine cége amúgy egy másik játékot is ki tervez adni a későbbiekben, így a Blizzard Entertainment társalapítójának van teendője bőven…

 

Morhaine új stúdiója, a Dreamhaven először 2020-ban jutott el a köztudatba. Több mint 100 fő dolgozik itt, és nemsokára be fogják jelenteni az első játékukat. Bár az ezzel kapcsolatos részletekre egy keveset még várnunk kell (talán decemberig, ugyanis ekkor tartják meg az idei The Game Awardsot, ami lényegében az év záróbulija lesz a játékiparban; utána mindenki elkezd a karácsonyra koncentrálni), már hivatalos az is, hogy a Dreamhaven ki fog adni egy másik játékot is.

A Gamescom nyitóestéjén bejelentett játékok egyikéről, a Lynked: Banner of the Sparkról van szó. Erről a Bloomberg szerkesztője, Jason Schreier számolt be. Ezen a játékon a FuzzyBot dolgozik; ez egy olyan stúdió, amit direkt az élénk színekkel élő projektek létrehozására teremtettek, ugyanis a csapattagok korábban sötétebb, erőszakosabb játékokat fejlesztettek előző munkahelyeiken. A másik játék, ami a Dreamhavenhez kötődik, októberben fog a nyilvánosság elé lépni. Ezen viszont a Secret Door, az egyik belső stúdiójuk dolgozik, és ezt egy ex-Blizzard-veterán, Chris Sigaty vezeti. Ő korábban a Starcraft II felelős producere volt.

Morhaine a Bloomberggel beszélgetett el arról, hogy mennyire nehéz volt a pandémia alatt egy működőképes céget talpon tartani. Pénzügyi gondjaik adódtak, és emiatt a Secret Door több játéka több belsős határidőről lecsúszott, és ezért lesz csak most bejelentve. Eric Dodds, aki korábban a Hearthstone rendezője volt, személyes okokból lépett le, így a 2020 végi tervek ma már nem nagyon állják meg a helyüket. Sigaty szerint a Secret Door első játéka 2025-ben jelenhet meg, de mivel egy kicsi csapat kicsi költségvetéssel dolgozik rajta, még lehetnek halasztások.

Mi lesz a Dreamhaven játékainak jövőbeli sorsa? „Ezeknek a játékoknak a mérete valószínűleg nem lesz akkora mint egy Blizzard-játéké. De a minőséget, amit megpróbálunk elérni, még mindig ott van. Továbbra is megpróbálunk jó minőségű, publikált játékokat kiadni, amelyeket az emberek szerethetnek, élvezhetnek és megoszthatnak a barátaikkal,” mondta Morhaime. A cég másik belsős stúdiójának, a Moonshotnak játékainak marketingjében is segíteni fognak.

Szóval alakul a Dreamhaven sorsa…

Forrás: WCCFTech, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.