Új történetmesélési technológia készül az Electronic Artsnál! [VIDEO]

Már azt is tudni, hogy melyik lesz az első játék, ami ezt bevetheti, ugyanis ez áll a legközelebb a célegyeneshez a fejlesztésében.

 

Tavaly júliusban több pletyka után megerősítette az Electronic Arts, hogy a Cliffhanger Games, a Kevin Stephens által 2021-ben alapított stúdió egy Black Panther (Fekete Párduc) játékon dolgozik. Akkor annyit mondott az Andrew Wilson vezette kiadó, hogy egy külső nézetes, egyjátékos akció-kaland játék készül, amiben egy eredeti történetet láthatunk. Aztán jött a nagy csend, és eltelt több mint egy év. A Motive eközben bejelentette az Iron Man (Vasember) játékát, és őpárducsága is csak ezután fog megjelenni.

Laura Miele, az Electronic Arts szórakoztatásért és technológiáért felelős elnöke az EA befektetői napján elárulta, hogy miképp törekszik a 20 milliárd dollárt érő akció/kaland és akció/RPG szegmensben helyt állni a kiadó: „A következő a seattle-i stúdiónk, a Cliffhanger Games és annak elismert vezetői csapata, amely olyan innovatív akció-RPG-kről ismert mint a Middle-Earth: Shadow of Mordor. A Black Panther egy szerelmes levél lesz a rajongóknak, amely vibráló karaktereket, Wakanda világát, egy eredeti történetet és teljesen új technológiát ötvöz, és olyan úttörő dizájnt és történetmesélést kínál, amely ténylegesen át fog terjedni vállalatunk számos játékára és stúdiójára.”

Új, egetrengető tervezést és történetmesélést biztosító technológia az, amit a Black Panther használ, és később az Electronic Arts további címei is igénybe fogják ezt venni. Stephens szerepét ne felejtsük: a Cliffhanger alapítója korábban a Monolith Productionsnél mérnökigazgató volt, mielőtt a stúdió alelnöke és vezetője lett volna, így alapos tudása volt a Nemesis-rendszerről, ami a Middle-Earth: Shadow of Mordorban és Shadow of Warban bukkant fel.

Ez a rendszer a játékos és az NPC-k közötti interakcióról szól. Bár nem volt tökéletes, azóta egyetlen másik játékban sem láthattuk azt. Lehet, hogy a Cliffhanger ennek új, eredeti verzióját tervezi létrehozni a generatív (tartalomalkotó) mesterséges intelligencia segítségével?

Forrás: WCCFTech, Electronic Arts

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.