Zack Snyder újabb híreket osztott meg a 300 előzménysorozatról

MOZI HÍREK – Zack Snyder rendező friss információkat osztott meg a 300 című film előzménysorozatáról, kommentálva annak fejlesztési státuszát. A 2007-ben bemutatott 300 Snyder második nagy dobása volt, miután 2004-ben áttörést ért el a Holtak hajnala című filmjével. A Gerard Butler által megformált Leónidasz király szereplésével készült film a thermopülai csatát mutatja be, amelyben 300 spártai harcolt Xerxész (Rodrigo Santoro) nagyobb seregével. A 2014-es folytatás, a 300: A birodalom hajnala után idén korábban jelentették be, hogy az első film világát visszahozzák egy előzménysorozat formájában, amelyet Snyder készít.

 

Egy nemrégiben adott interjúban a ComicBook.com-nak Snyder megerősítette, hogy valóban dolgozik a 300 előzménysorozaton. Sajnos úgy tűnik, hogy a projekt még nagyon korai fejlesztési fázisban van, a rendező elárulta, hogy még csak „előzetes megbeszéléseket” tartanak, ahol a történetötletek körvonalazódnak. Olvassuk el alább Snyder kommentjét, amelyben összehasonlítja az előzménysorozatot legújabb anime projektjével, a Twilight of the Gods-szal (2024):

„Most kezdünk igazán belemélyedni a munkába. Nagyon szórakoztató, szeretem ezt a világot. És még az előzetes találkozókon is, amikor arról beszéltünk, hogy ‘Mi lenne, ha ez vagy az történne,’ sok minden igazán izgalmas. Olyan, mintha egy gazdag világban járnánk. Valahogy hasonlít ehhez [Twilight of the Gods] furcsa módon. Sok alapja van.”

Snyder frissítése lényegében megerősíti, hogy a sorozat még mindig a fejlesztés ötletelési fázisában van, és a rendező és munkatársai még nem dolgozták ki teljesen a történetet, amit el akarnak mesélni. Ez azt is jelenti, hogy a 300 sorozat még nem kapott hivatalos jóváhagyást. Az eredeti Variety jelentés szerint, amely az előzmény fejlesztését bejelentette, a sorozatot a Warner Bros. Television készítené, de Snyder frissítése megerősíti, hogy a WB még nem kötelezte el magát a sorozat elkészítése mellett.

Ami a 300 előzménysorozat megjelenésének időpontját illeti, ha feltételezzük, hogy megkapja a zöld utat, a 2027 vagy későbbi időpont tűnik jelenleg valószínűnek. Snyder a nyár elején már előrevetítette következő projektjét, egy „kis filmet” vizuális effektek nélkül, de kevés frissítés érkezett erről a projektről, és valószínű, hogy csak 2025-ben fog igazán lendületet kapni. Az sem tisztázott, hogy Snyder szán-e időt a Rebel Moon univerzumának bővítésére a Netflixen, miután mindkét film vegyes vagy negatív kritikákat kapott.

Snyder megosztó rendező, filmográfiája tele van csúcsokkal és mélypontokkal, de a 300 általában az egyik erősebb munkájának számít. A film önálló történetként is működik, és nem világos, hogy egy előzmény mennyit tud hozzáadni vagy javítani ezen. A Noam Murro által rendezett 300: A birodalom hajnala fogadtatása szintén negatív volt, ami lehűthette a közönség lelkesedését a világ iránt.

A kritikusok és a közönség vegyesen vagy negatívan fogadta a Rebel Moon szériát, és az Army of the Dead folytatásának állítólagos elkaszálása után Snydernek szüksége lehet egy visszatérő projektre. Lehetséges, hogy a közelgő „kis filmje” lesz ez a projekt, de ha nem, akkor bizonyosan nagy nyomás nehezedik majd a 300 előzménysorozatra.

Forrás: 3djuegos 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.