Egy régen várt Star Wars játék újra reflektorfényben

Már három éve nem hallottunk semmit az egyik legjobban várt Star Wars játékról, de a készítők megerősítik, hogy a Star Wars Kotor Remake még mindig életben van. A Saber Interactive elfogadott egy befektetést az Aleph Capital Partners-től és a Crestview Partners-től, amely segít nekik kifizetni az Embracer Group felé fennálló adósságaikat.

 

2021-ben a Star Wars rajongók hatalmas meglepetést kaptak: készül a Knights of the Old Republic remake-je, amely célja, hogy visszaadja a 2003-as élmény lényegét, miközben modernizálja a grafikát. Azóta nem érkezett hír a projektről, azon kívül, hogy fejlesztés alatt áll, ami az évek során sok felhasználót aggodalommal töltött el. Most azonban a Saber Interactive ismét reményt ad azzal, hogy megerősíti, a játék még mindig létezik.

A Warhammer 40,000: Space Marine 2 készítői egy nyilatkozatban osztották meg ezt az apró hírt, amely jó hírekkel szolgál a stúdió számára. Az Aleph Capital Partners és a Crestview Partners magántőke-befektető cégek jelentős összeget injektáltak a Saber Interactive kasszájába, hogy elősegítsék a vállalat növekedését és fejlesztéseit. Itt emlékeztet a stúdió, hogy „izgalmas játékok sorával rendelkezünk, beleértve a Star Wars: Knights of the Old Republic, Jurassic Park: Survival, John Carpenter’s Toxic Commando, A Quiet Place: The Road Ahead, RoadCraft, Tempest Rising és sok más projektet.”

Bár a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, az Aleph Capital Partners és a Crestview Partners biztosította, hogy ez a lépés nagyban hozzájárul a stúdió jövőjéhez: „Ezzel a befektetéssel a Saber Interactive visszafizeti az Embracer Group AB felé fennálló összes adósságát, amelyet a közelmúltbeli menedzsment által vezetett felvásárlás kapcsán felhalmozott, és felgyorsítja növekedési kezdeményezéseit, kihasználva tapasztalt menedzsment csapatát és a 13 integrált stúdió fejlesztési erősségeit Kelet- és Nyugat-Európában, az USA-ban és Dél-Afrikában.”

Ez az utolsó részlet a Saber Interactive történetének egyik legnagyobb változására utal: az Embracer Group gigantikus átszervezése közepette a stúdiót megvásárolta a Beacon Interactive, miután 247 millió dollárt fizettek érte; ez az összeg még a felét sem éri el annak, amit a svéd konglomerátum fizetett, amikor megszerezte a fejlesztőt 2020-ban. Azonban úgy tűnik, hogy pénzügyi kérdésekben még mindig vannak lezáratlan ügyek az Embracer Grouppal, amelyeket teljesen rendezni fognak a magántőke cégek befektetésének köszönhetően.

A Star Wars KOTOR Remake „életben és jól van”

Amint a hír elején említettük, a legutóbbi információk szerint a Star Wars KOTOR Remake fejlesztése nem állt le. Valójában a Saber Interactive közvetlenül áprilisban foglalkozott a projekt állapotával, és biztosította a közösséget, hogy a játék „életben és jól van.” Tehát még néhány hónapot várnunk kell, hogy új részleteket tudjunk meg a játékról.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.