Helldivers 2 feltámadása: A játék, amit már mindenki temetett, újra tarol

Sokan azt hitték, hogy a Helldivers 2 végleg eltűnt, de tévedtek. A játék visszatért, és újra meghódítja a közösséget. Az Arrowhead Game Studios által kiadott nagy frissítés a várt hatást hozta.

 

Az elmúlt néhány hónap Helldivers 2 számára egy igazi hullámvasút volt. A játék a PlayStation Network fiókokkal kapcsolatos vitáktól a stabilitásig jutott, majd újra válságba került, amikor első jelentős tartalomfrissítése a játékosok többségét kiábrándította. Sokan úgy gondolták, hogy lehetetlen talpra állni két ekkora csapás után, főleg, hogy ilyen rövid idő telt el köztük. Azonban az Arrowhead Game Studiosnak sikerült megfordítani a helyzetet.

Frissítés, amely megváltoztatta a Helldivers 2 jövőjét

A Helldivers 2 01.001.007-es frissítése volt az első része egy ambiciózus mentési tervnek, amelyet az Arrowhead Game Studios készít elő zászlóshajó videojátékához. A frissítés tartalma körülbelül 150 egyensúlyi módosítást és 100 hibajavítást tartalmazott, egy egyszerű, de ambiciózus céllal: szórakoztatóbbá tenni a játékot. Ehhez számos fegyver és kütyü erejét növelték, hogy nagyobb stratégiai változatosságot teremtsenek, és végül lehetővé tegyék a játékosok számára, hogy személyre szabják az élményüket.

Bár nem sok idő telt el a frissítés óta, már most biztosan kijelenthető, hogy az Arrowhead terve sikeres volt. A Helldivers 2 frissítésével a játék elérte a nyári legmagasabb egyidejű felhasználói csúcsát, 68 380 egyidejű játéküléssel a Steamen (a SteamDB adatai alapján). Az értékelések is kedvezőek. Ha figyelembe vesszük a Valve áruházát, a frissítés óta közzétett 1 630 értékelésből 86% pozitív.

A Helldivers 2 játékosai újra egyesülnek

Egy másik érdekes részlet az értékelésekkel kapcsolatban, hogy sok felhasználó megváltoztatta a Steam-értékelését negatívról pozitívra. A Valve ezt az adatot nem mutatja, de a fent említett SteamDB igen. A Helldivers 2 a frissítés előtti napon 641 736 pozitív szavazatot és 261 507 ellenző szavazatot gyűjtött. Jelenleg azonban 647 194 pozitív szavazatot kapott (+8,5%) és „csak” 257 056 szavazat ellene (-1,8%). Ebben az értelemben a közösség nagyon érdekes módon használja ezt az eszközt.

Érdemes emlékeztetni arra, hogy a Helldivers 2 helyzete még nem teljesen megoldott. A fejlesztők sikeresen visszaterelték a játékot a helyes útra, de még mindig dolgoznak további frissítések hozzáadásán. Az is kérdéses, hogy az ilyen vészhelyzeti frissítések kiadása milyen hatással lesz a jövőbeli tartalmakra. Ezek a kérdések a jövőre maradnak. A lényeg most az, hogy az Arrowhead Game Studiosnak lehetősége van bepótolni az elvesztegetett időt.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.