A Space Marine 2 fejlesztője durván beszólt egyes kollégáinak – de vajon valóban ő volt-e?! [VIDEO]

A Space Marine 2 fejlesztőcsapata főnökének állítólagos megjegyzése elítéli az „erkölcsöt erőltető játékokat”…

 

 

A Space Marine 2-őt jegyző Saber Interactive vezérigazgatója, Matthew Karch egy neki tulajdonított YouTube-kommentben elítélte azokat a játékokat, amelyek „erkölcsöt erőltetnek a játékosokra”.

A komment, amelyet egy Matthew Karch nevét viselő, kevéssé használt YouTube-fiókon tettek közzé, kérdéseket vetett fel azzal kapcsolatban, hogy a fiók magához Karchhoz vagy egy megszemélyesítőhöz tartozik-e.

A Space Marine 2 stúdiója, a Saber Interactive nem volt hajlandó kommentálni az ügyet. Ám egy a LinkedIn-en megjelent bejegyzés szerint a komment valószínűleg tényleg Karch-tól származik.

Egy másik LinkedIn-felhasználónak, aki megosztotta az eredeti kommentet, Karch LinkedIn-fiókja így válaszolt: „Bárki is írta ezt, elég éles eszűnek tűnik”, látszólag megerősítve a komment legitimitását.

„Imádom a videóidat” – állt az eredeti YouTube-kommentben, amelyet a streamer Asmongold egyik videójára válaszul tettek közzé.

„Amikor aláírtuk a szerződést a Space Marine 2 elkészítésére, csak egy throwback játékot akartam. Lehetőségünk volt arra, hogy olyasmin dolgozzunk, ami természeténél fogva ‘old school’. Sok jelenlegi játékot, amivel manapság játszunk, fel sem tudok fogni. Túl bonyolultak és túl nagy befektetésnek számítanak.”

„Ezt akartuk visszahozni. Remélem, hogy az olyan játékok, mint a Space Marine 2 és a Wukong a kezdete annak, hogy visszatérjünk ahhoz az időhöz, amikor a játékok egyszerűen a szórakozásról és az elmélyülésről szóltak. Egy ideig az Embracer operatív igazgatójaként dolgoztam, és láttam ott olyan játékokat, amelyeken sírva fakadtam a túlzó próbálkozásaiktól, hogy üzeneteket közvetítsenek vagy erkölcsöt erőltessenek a játékosokra.”

Az év elején az Embracer 247 millió dollárért eladta a Saber Interactive csoportot, amely többek között a 3D Realms és a Slipgate Ironworks stúdióknak is otthont adott.

Egy másik, ugyanehhez a videóhoz fűzött komment, amely állítólag Oliver Hollis-Leick kreatív igazgató fiókjából származik, így szólt: „Minden, amit a történetről és a karakterekről mondasz, nagyon erősen rezonál a mi tényleges megközelítésünkkel.”

„Nagyszerű hallani, hogy pontosan azokat a dolgokat nevezed meg, amelyekre mi szándékosan összpontosítottunk. Négy és fél évnyi intenzív munka és szenvedély volt, és az ilyen videók láttán minden megérte”.

Forrás: LinkedIn, YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."