Az Xbox Series megközelítését alkalmazhatja a PlayStation 6?

A Microsoft stratégiáját követheti a Sony következő generációs konzolja, de ez még kicsit bonyolíthatja „a kékek” marketingjét és stratégiáját…

 

A NeoGAF fórumon egy jól ismert AMD-s szivárogtató, Kepler beszélt arról, hogy állítólag két rendszerlapkán (SoC = system-on-a-chip) dolgozik a Sony a PlayStation 6 számára. Nem tudta megerősíteni, hogy az Xbox Series X és az Xbox Series S példáját fogják-e lemásolni, vagy ennél bonyolultabb szituációról lehet szó, és a nagyobb, erősebb SoC az asztali konzol számára készülhet, míg a gyengébb modellt egy handheld számára tervezheti a Sony. (Ha az utóbbi az igaz, reméljük, hogy nem a PlayStation Portalhoz hasonló termék jön majd létre…)

Annyit Kepler viszont elárulhatott, hogy a gyengébb chip olcsóbb, megfizethetőbb lesz, így egyértelmű a teljesítménybeli különbség a két verzió között. Emiatt pedig tényleg logikusnak hangzik, hogy a PlayStation 6 mellett a PlayStation 6 Pro-val tervezhet a Sony, és vagy egyszerre jut el mind a két konzol a boltokba, vagy csak előre próbál tervezni a cég, ami nem tűnik célszerűnek, hiszen a technológiai fejlődés mértéke ki tudja, mekkora lehet a következő néhány évben.

A PlayStation 6-ról még nem is tudunk sokat, de néhány napja a Reuters jóvoltából hallottuk már, hogy az Intel nem nyert, így ismét az AMD segítségével jön létre a konzo hardvere. Az Intellel azért dőltek dugába a tárgyalások, mert a profit mértékéről a két fél nem tudott megegyezni, így nem tudták meghatározni a konzol árát, továbbá a visszamenőleges támadások körüli aggodalmak is felbukkantak, de erről a Sony és az Intel hosszú ideig tárgyalt.

Eközben még a PlayStation 5 Pro megjelenésére várunk: ez november 7-étől lesz kapható 800 euróért (320 ezer forintért), de ebben nincs benne sem a függőleges állvány (azért ez vicces…), sem a Blu-ray meghajtó, ami a konzol bejelentése után szinte azonnal el is fogyott például az Amazonon…

Forrás: WCCFTech, NeoGAF

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)